Ціна на хліб неприємно здивує дніпрян

Мешканцям Дніпропетровщини потрібно готуватись до подорожчання хліба як найближчим часом, так і після нового року. Все через підвищення цін на комунальні послуги та девальвацію гривні.

З нового року та до вересня місяця 2018 року буханка хліба в регіоні у середньому коштувала 10 грн, а потім почала стрімко дорожчати. Спочатку – на 10% до 11 грн. Та це не межа, з листопада ціни на хліб ще підвищились і тепер буханець коштує 13 грн.

«Ціна на пшеницю та борошно виросла на 25% кожна позиція, подорожчало дизельне паливо з початку року на 30% – це ряд факторів, який призвів до підняття ціни», – зазначив голова ГО «Асоціація фермерів і приватних землевласників області Анатолій Гайворонський.

Він зазначив, що в ціну хліба входять не тільки ті інгредієнти, з яких він зроблений, а й логістичні витрати та  затрати на електроенергію, паливо, газ та зарплатню працівникам. За прогнозами, у наступному році через підвищення мінімальної заробітної плати та підняття цін на газ та електроенергію ціна на хліб може підвищитись до 15 грн.

Анастасія Нефретова