Дніпряни зможуть дізнатися про унікальних людей міста

Соціокультурний проект «Люди, постаті, герої міста на Дніпрі», що розпочався в місті, розповідатиме дніпровцям про особистостей, які працювали задля процвітання Дніпра раніше й роблять це нині. У рамках проекту пройдуть виставки, авторські екскурсії, лекції, круглі столи, диспути й концерти гуртів міста. Також проект включатиме конкурс учнівських  і студентських робіт та відеороликів «Герої поруч з нами / Місто без героїв».

«Конкурс проводиться у двох номінаціях: літературні роботи та відеоролики. На вибір пропонуємо дві теми. Перша – «Герої поруч з нами» – про народних героїв, простих людей, життя яких є прикладом для наслідування, а їхня діяльність сприяла чи сприяє розвитку міста. Друга тема – «Місто без героїв». Тут ми пропонуємо розповісти про те, як жило б наше місто, якщо б у ньому не залишилося особистостей, котрі працюють на його користь, та чи взагалі потрібні місту герої. Сподіваємося, що дітям і молоді буде цікаво спробувати себе у професії журналіста», – розповіла Яна Тимошенко, завідувачка Меморіального будинку-музею академіка Дмитра Яворницького.

Надсилати конкурсні роботи можна до 20 червня на електронну адресу: yavor@email.ua. Переможці у різних вікових категоріях отримають призи й подарунки від організаторів та спонсорів.

Для підготовки конкурсних творів діти зможуть скористатися фондами міських бібліотек, адже не вся інформація є в Інтернеті. За словами заступниці начальника управління культури департаменту гуманітарної політики міськради Людмили Кудряшової, міські заклади культури підтримали проект «Люди, постаті, герої міста на Дніпрі». Вони готові надавати свої майданчики й приєднуватися до проведення різних заходів у його рамках.