Дніпрянин показав клас на Чемпіонаті світу в Копенгагені

Дніпрянин, магістр першого року навчання факультету суспільних наук і міжнародних відносин ДНУ імені О. Гончара Андрій Говоров завоював срібло чемпіонату Європи з плавання на короткій воді в Копенгагені.

У заключному в цьому році турнірі, що проходив у Данії з 12 по 15 грудня, наш спортсмен став другим на своїй коронній дистанції – 50 метрів батерфляєм. У фінальному запливі українцю не вистачило лише 0, 01 секунди до золотої медалі. Він продемонстрував результат у 22,43 секунди. Швидшим за Андрія виявився росіянин Олександр Попков – із відповідним часом у 22, 42 секунди. А от бронзові медалі дісталися відразу двом спортсменам: сербу Себастьяну Сабо і британцеві Бенджаміну Прауду, які показали однаковий час – 22, 44 секунди.

До цієї срібної нагороди Андрій Говоров уже мав першість на короткій воді (50 метрів батерфляєм) на трьох аналогічних континентальних чемпіонатах поспіль: в 2011 р. в Щецині (Польща), в 2013 р. в Хернінгу (Данія) і в 2015 р. в Нетанії (Ізраїль). Також він виграв чемпіонат Європи-2016 у Лондоні на довгій воді.

На чемпіонаті Європи-2017 у Копенгагені «срібло» Андрія стало третьою (і останньою) українською медаллю. Таким чином, українська збірна увійшла в топ-10 підсумкового медального заліку, посівши з трьома нагородами дев’яту сходинку. Окрім Андрія Говорова, ще одне «срібло» для нашої збірної виборола Дарина Зевіна (200 метрів на спині), а «золото» приніс Михайло Романчик (1500 метрів вільним стилем). Усього нашу країну на чемпіоні Європи в Данії представляли 17 спортсменів.

Інформаційно-аналітичне агентство

ДНУ ім. О.Гончара