Дніпрянин придумав, як вирішити проблему культури паркування

На сайті міських проектів  перемогла ідея жителя Дніпра про те, як вирішити питання культури паркування автівок у місті.

У нашому місті є проблема з культурою паркування автівок – водії часто зупиняються на тротуарах, біля пішохідних переходів або у інших частинах тротуарів, заважаючи пішоходам безпечно перетинати проїжджу частину або йти по вулиці. Також, водії завчасно не бачать пішоходів, які виходять на проїждлжу частину. Це трапляється незважаючи на наявність паркомісць та знаків, що забороняють зупинку та стоянку. Є випадки, коли це є причиною ДТП з людськими жертвами.

«Для вирішення цієї проблеми варто встановити обмежувальні стовпчики у центральній частині міста та інших районах. Стовпчик, як елемент благоустрою можна зустріти на вулицях усіх розвинених країн. Для початку виправлення вказаної проблеми я пропоную встановити стовпчики тільки там, де правила дорожнього руху порушуються дуже часто, де постійно є великий потік пішоходів.
Повний перелік перших місць для встановлення вказаний у файлі з кошторисом.
Для початку це будуть місця у центральній частині міста, на вул. Панікахи, 2, на вул. Титова», – пише автор проекту Дмитро Котулев

Така ідея підвищить безпеку та комфорт пересування вулицями міста.