Дніпрянин створив незвичайну чайну машину (Фото)

Робота, який сам готує чай, створив дніпрянин Ігор Кочет. Напоями від розумної машини вже насолоджується родина винахідника. А друзі та родичі приходять на екскурсії. Повідомляє ТСН.

Як же працює чайний робот? Чашка на платформі сама починає рух. Попереду заплановані зупинки. Спочатку цукор, потім засипається чай. І врешті розпочинається партія чайника щойно окріп готовий.

Чаєробот дозволяє обирати пропорції за смаком. А взагалі винахід – це був сюрприз на день народження дружини. Пані Людмила каже, що спершу очам не повірила, а під час першого випробування навіть злякалась. «Мені було страшно, що чайник не зрозуміє, що потрібно зупинитися і переллє воду. Але тут він наливає стільки, скільки потрібно і зупиняється, повертається назад», – дивується жінка.

Спеціальні вусики контролюють процес. А всередині чаєробота схована ціла система управління. Ігор Кочет зізнається, що багато деталей розробляв навмання. Вручну випилював банки, друкував деталі, підбирав моторчики і мікросхеми та програмував систему.

На чаєроботі винахідник не зупинився. Після цього виготовив апарат, що сам готує коктейлі. Коктейлемашину вже придбав столичний бар. А от чаєробот не продається, бо він задля відпочинку дружини. Заради її втіхи винахідник вже готовий до нових експериментів.