До Дня Гідності та Свободи вийшли книги про героїв Небесної сотні і АТО

За підтримки Держкомтелерадіо у рамках програми «Українська книга» до Дня Гідності та Свободи вийшла друком низка літературних та публіцистичних творів українських авторів, істориків, філософів, присвячених увічненню пам’яті героїв Небесної сотні, учасників Революції Гідності та антитерористичної операції на сході України. Про це повідомляє прес-служба відомства.
У цьому списку – книга-реквієм «Небесна сотня», у якій зібрано інформацію, фотодокументи про всіх героїв, які загинули під час Революції Гідності; книга-дослідження доктора філософських наук Людмили Филипович «Майдан і церква», у якій відображено події зими 2013-2014 років; збірка репортажів і свідчень очевидців про події від 22 лютого 2014 року (дня втечі з країни Віктора Януковича) до початку 2015 року «Война на три буквы», книга Володмира Земляного «Русский разухай или укринские грабли», що розвінчує псевдоідеї «руського міра», якими «озброїла» Росія донбаських терористів, та інші.
Частина книг, виданих у рамках державної програми «Українська книга», присвячена історичному минулому та сучасній історії України, її європейському вибору. Це видання «Україна – європейська країна» С. Чайковського, «Україна Inkognita» (коллектив авторів газети «День»), «Україна – Козацька» В. Северенюка, «Україна – неповторна» М. Поповича, «З історії незакінченої війни» Ю. Шевельова, публіцистичні праці Є.Сверстюка та інші.
Весь тираж цих та інших видань, що вийшли у рамках програми, уже цього року надійде до бібліотечної мережі.

Залишити відповідь