До податківців Дніпра завітали студенти

Серед важливих напрямів роботи ДПІ у Центральному районі м.Дніпра – робота з формування та вдосконалення високої податкової культури населення для утвердження в суспільстві ідеології добровільної сплати податків. І проводиться вона, як з нинішніми платниками податків, так і з майбутніми – дітьми та молоддю. Ось і нещодавно фахівці служби зустрічали студентів Дніпровського  МВПУ з поліграфії та інформаційних технологій.

Перш за все студентів коледжу ознайомили з функціонуванням податків на різних етапах історичного розвитку, про період становлення фіскальної служби та процес  її реформування  в сучасній Україні .

Під час екскурсії у приміщенні інспекції студенти відвідали Центр обслуговування платників при ДПІ, де на власні очі побачили як приймаються звіти від платників податків, ознайомились із структурою інспекції та реальною роботою фахівців служби. Дізналися про електронні сервіси фіскальної служби.

У підрозділах оподаткування юридичних та фізичних осіб студенти дізнались про останні зміни з податкового законодавства та ознайомились із цьогорічними особливостями декларування доходів громадян, процесом адміністрування різноманітних податків і зборів. Під час розповіді особливу увагу було приділено роз’ясненню негативних наслідків виплати заробітної плати „в конвертах”.

Звернули увагу студентів на право скористатися податковою знижкою у разі сплати платником податку коштів за здобуття освіти у вищих та середніх професійних закладах. Подати до ДПІ за місцем реєстрації   податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2017 рік на отримання податкової знижки можна до 31 грудня 2018 року.

Резюмуючи побачене студенти зауважили, що по-перше – робота податкової служби основана на довірі та партнерських стосунках із платниками податків. По-друге – відзначили зручність контактів з ДПІ – адже платники податків можуть звітувати, як в електронному форматі, так і особисто, отримавши повну, комплексну інформацію з нарахування та сплати податкових платежів.

А завершилось спілкування словами вдячності спеціалістам ДПІ у Центральному районі м.Дніпра ГУ ДФС Дніпропетровській області за їхню небайдужість у формуванні світогляду молодих громадян та уявлення про обрану професію.