До поліції Дніпропетровщини надійшло повідомлення про замінування торговельного центру

Поліція Кривого Рогу затримала чоловіка, який повідомив про замінування торговельного центру. В ході обстеження приміщень жодного вибухового та небезпечного для життя пристрою виявлено не було. Повідомляють в ГУ НП України у Дніпропетровській області.

Ввечері 21 жовтня до поліції надійшло повідомлення про замінування одного з торговельних центрів, розташованому у Саксаганському районі. Будівлю обстежили вибухотехніки. В результаті небезпечних предметів виявлено не було. У подальшому правоохоронці встановили особу чоловіка, який повідомив про замінування. У 38-річного місцевого жителя вилучили сім-карту та телефон, з якого надійшло повідомлення про неправдиве замінування.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 6 років. Правопорушника затримали в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.