Доки в Україні триватиме бабине літо

Антициклон продовжить втримувати в Україні теплу та сонячну погоду упродовж кількох днів. З 11 жовтня і до середини нового тижня погода в країні майже не зміниться. Про це розповіла Наталка Діденко на своєму блозі головного метеоролога країни на сайті opinionua. Доки триватиме бабине літо – читайте на Радіо МАКСИМУМ.

“На Покрови в Україні очікується чудова погода – сонячна та тепла, з температурою повітря +14+19 градусів, на заході та у південній частині +17+22 градуси. Погоду всіх областей визначатиме масштабна область високого атмосферного тиску, антициклон на ім’я Віктор. А це означає, що пануватиме суха повітряна маса, без опадів”, – зазначила вона.

У ранкові та нічні години через антициклон прогнозують серпанки та тумани, через які погіршиться видимість на дорогах.

“Слабкий вітер та тумани провокуватимуть погіршення екологічної ситуації у великих містах, коли продукти згоряння, шкідливі домішки скупчуватимуться, зависатимуть у повітрі. Температура повітря вночі коливатиметься в межах 4-10 градусів тепла, на півдні до 7-14 градусів тепла”, – додала Діденко.

У Карпатах та низинах місцями можливі заморозки. Упродовж дня температура підійматиметься до +14+19, а на півдні та заході – до+17+23. У Києві з 11 жовтня до Покрови та на початку нового тижня буде малохмарна та суха погода, а також нічні та ранкові тумани і серпанки. Що ж до температури, то вдень очікується +14+18.