Доступ до гуртожитку та пости поліції: у Дніпрі відбулося засідання надзвичайної комісії

Вранці 8 жовтня у Дніпровській міській раді відбулось засідання надзвичайної комісії, до якої входять, зокрема, представники ДСНС, поліції та профільних міських служб. Головним питанням сьогодні був доступ студентів до будівлі гуртожитку, аби вони забрали особисті речі.

Так, турецька компанія «Limak», яка здійснює контроль за маячками на будівлі, наголосила, що руху будинку наразі не зафіксовано. У зв’язку з цим об 11:00 працівники ДСНС, поліції, спеціалісти Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, «Дніпровської політехніки», а також представники мерії обстежать усі приміщення гуртожитку, аби визначити графік та порядок доступу до будівлі для вивезення особистих речей студентів.

За результатами цього обстеження після 14:00 розроблять графік доступу до будівлі з кількістю людей у групах та маршрутами заходження до гуртожитку.

Крім цього, найближчим часом фахівці з гідрогеології проведуть дослідження ґрунту навколо гуртожитку № 2. Тільки після офіційних висновків спеціалістів у мерії зможуть визначити, коли відновлювати рух транспорту. Наразі надзвичайна комісія вирішила виставити додаткові пости патрульної поліції по вул. Паторжинського та вул. Героїв Крут, де спостерігався навантажений рух, аби врегулювати транспортний потік.