Досвід Дніпропетровщини з електронного оформлення субсидій використає вся Україна, – Валентин Резніченко

 

Україна бере приклад з «просунутої» в сучасних технологіях Дніпропетровщини. Он-лайн сервісом, який  розробили та впровадили в нашій області, користуватимуться у різних куточках країни.  Вже за тиждень-два українці зможуть оформлювати субсидію через сайт iGov. Технічну підготовку завершили, залишилося запустити послугу. Про цей прорив у переведенні адмінпослуг в електронний вигляд повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.
«Систему он-лайн оформлення субсидій розробили IT-волонтери та впровадили при найактивнішій участі облдержадміністрації. Тепер електронні послуги, що діють на Дніпропетровщині, впроваджуються по всій країні. Міністерству соцполітики не потрібно витрачати шалені кошти на написання власної програми – наш регіон має готовий продукт», – зазначив Валентин Резніченко.
Раніше послуга он-лайн оформлення субсидій через iGov була доступною лише в Дніпропетровській області та ще кількох містах. Тепер її запускають по всій Україні. Вже за тиждень-два оформити субсидію онлайн можна буде в усіх куточках країни.
Ні копійки бюджетних або грантових коштів на запуск онлайн сервісу використано не було – все зробили ІТ-волонтери.  
Дніпропетровщина перша перевела всі соціальні послуги в режим онлайн. Зараз на порталі iGov мешканці області можуть скористатися майже 130 послугами: оформити закордонний паспорт, документи про зміну прізвища, ім’я, по батькові дитини, виплати по народженню дитини та малозабезпеченим сім’ям, довідку про встановлення опіки над дитиною, довідку про доходи, несудимість тощо. До кінця року в Дніпропетровській області 80% всіх адмінпослуг будуть переведені в електронний вигляд.
igov

Залишити відповідь