ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська повідомляє

Роман Насіров: Запуск «Єдиного вікна» – одна з важливих системних реформ на митниці. Впровадження «Єдиного вікна» – важлива складова у реформуванні митниці. Про зазначив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров під час презентації роботи «Єдиного вікна» на митному посту «Столичний» Київської міської митниці ДФС.

Він наголосив, що для запуску «Єдиного вікна» фіскальною службою була проведена велика робота з розробки відповідного програмного забезпечення.

«Це програмно-апаратний комплекс, який інтегровано працює  з програмним забезпеченням декларантів. Ці програми працюють з нашою системою ДФС «Інспектор 2006» і вони ж з першого серпня працюють з системами наших колег – Держпродспоживслужби та Держекоінспекції, які здійснюють п’ять типів контролю – санітарно-епідеміологічний контроль, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний та радіологічний. Таким чином, процес подачі документів для декларантів став набагато легшим, простішим і ефективнішим», – повідомив Роман Насіров.

Він підкреслив, що система «Єдиного вікна» повністю готова до роботи: «Ми забезпечили он-лайн доступ до системи для всіх контролюючих органів, провели інструктаж всіх адміністраторів цих органів, які тепер надають доступ своїм співробітникам по всій території України, не залежно від місця перебування. В он-лайн режимі вони можуть проглянути всі необхідні документи і, лише якщо потрібно, виїхати і провести огляд».

Таким чином, із запровадженням «Єдиного вікна» з’явилася можливість значно зменшити час митного оформлення вантажів та сконцентруватися на тих оформленнях, які мають високій ступінь ризику.

За  словами Романа Насірова, об’єднання в єдину систему митниці та контролюючих служб є важливим кроком: «Це було важливе рішення Уряду. Ми дякуємо Прем’єр-міністру України, що він взяв персональну ініціативу, персональну відповідальність за те, щоб зробити в Україні так, як це відбувається у більшості розвинених країн світу».

«Запуск «Єдиного вікна» – одна з чотирьох системних реформ, які відбуваються на митниці. Ми очікуємо, що до кінця серпня розпочнуть роботу мобільні групи, а з вересня – запрацює Міжрегіональна митниця ДФС. Фото-, відео фіксація вже працює у тестовому режимі і ми сподіваємося, що до кінця року ми запустимо цей проект на більшості пунктів пропуску і митних постів», – додав Голова ДФС.

Нова форма звітності для неприбуткових організацій

ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська повідомляє, що з 2 серпня 2016 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 17.06.2016 № 553, яким затверджено Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації.

Звіт за зазначеною формою подається до контролюючого органу неприбутковими підприємствами, установами та організаціями, визначеними пунктом 133.4 статті 133 Податкового кодексу України, у строки, передбачені для подання податкової декларації з податку на прибуток підприємств.

Крім того, визнано таким, що  втратив чинність, наказ Міністерства доходів і зборів України від 27 січня 2014 року №85 “Про затвердження форми і Порядку складання Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій”.

Додатково повідомляємо, що Наказ № 553  опубліковано в газеті «Офіційний вісник України» № 58 від 02.08.2016.

У ЗІР запроваджено новий розділ про ставки податків

Для зручності платників податків в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (ЗІР), який функціонує на веб-порталі ДФС, з липня поточного року запроваджено новий розділ «Ставки податків і зборів». Про це розповів в.о. директора Інформаційно-довідкового департаменту ДФС Андрій Кушнір.

«Новий розділ створено для зручного пошуку та аналізу інформації про ставки загальнодержавних та місцевих податків і зборів, єдиного внеску, оподаткування товарів в залежності від обраного митного режиму. Отримати необхідну інформацію суб’єкти господарювання можуть оперативно, у будь-який час», – підкреслив Андрій Кушнір.

Посадовець також відзначив, що тематичні розділи ЗІР користуються популярністю серед платників податків. Так, зокрема, за допомогою Бази знань відвідувачі порталу самостійно знаходять відповіді на запитання, які їх цікавлять. За 7 місяців поточного року цією послугою скористалися майже 2 млн. клієнтів. Порівняно з відповідним періодом минулого року їх кількість зросла на 33,9 відс.

Крім того, у ЗІР функціонують розділи: «Необхідно знати», «Актуальні запитання», «Останні зміни в законодавстві», «Інтерактивна мапа», які дозволяють оперативно та у зручній формі отримувати актуальну інформацію щодо змін у податковому, митному та іншому законодавстві, контроль за додержанням якого покладено на ДФС.

За допомогою цих сервісів користувачі також можуть дізнатися про терміни подання звітності та сплати податків (зборів), користуватися можливістю покрокового пошуку інформації, розміщеної в інтерактивних мапах за напрямами «Митна справа», «Єдиний соціальний внесок» та «ПДФО», здійснювати перегляд 10 найактуальніших запитань, з якими платники податків найчастіше звертались до Контакт-центру за попередній день, та відповідей на них.

«Якщо платник не отримав необхідної інформації або має додаткові запитання в ЗІР передбачена функція зв’язку з оператором кол-центру ДФС. У розділі «Контакт-центр ДФС» розташовано номер телефону «0-800-501-007», при натисканні на який в комунікаційних пристроях (телефон, планшет) або комп’ютерах відбувається з’єднання з IVR Контакт-центру ДФС», – сказав Андрій Кушнір.

Для отримання інформації про відсутність податкової застави платник податку має право звернутись до реєстратора державного реєстру обтяжень рухомого майна із запитом

Відповідно до ст. 45 Закону України від 18 листопада 2003 року № 1255-IV „Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень” із змінами та доповненнями, держатель або реєстратор Державного реєстру зобов’язані на запит будь-якої фізичної або юридичної особи надати завірений держателем або реєстратором Державного реєстру витяг з Державного реєстру – повідомляють у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Пошук у Державному реєстрі може здійснюватися за реєстраційним номером запису та/або за найменуванням боржника, ідентифікаційним кодом боржника в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України, за індивідуальним ідентифікаційним номером боржника в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів. Держатель Державного реєстру зобов’язаний на запит бюро кредитних історій надавати витяги з Державного реєстру в електронному вигляді (у форматі бази даних), у разі наявності письмової згоди юридичних, фізичних осіб – власників рухомого майна.

Витяг з Державного реєстру свідчить про внесення записів про обтяження до Державного реєстру або про їх відсутність. У разі наявності обтяження у витягу вказуються всі наявні записи та відомості, що містяться в них. Витяг надається у строк не пізніше трьох робочих днів із дня отримання держателем або реєстратором Державного реєстру відповідного запиту. Відмова в наданні витягу з Державного реєстру допускається лише в разі невнесення заявником плати за надання витягу.

Затверджено порядок розрахунку податку на прибуток нерезидентів щодо провадження діяльності на території України через постійне представництво

Міністерством фінансів України наказом від 13.06.2016 N544 “Про затвердження форм та Порядку розрахунку податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво” затверджено:
Порядок розрахунку податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво;
– форму Розрахунку податку на прибуток нерезидента, який провадить діяльність на території України через постійне представництво, на підставі складення окремого балансу фінансово-господарської діяльності;
– форму Розрахунку податку на прибуток постійного представництва нерезидента, визначеного шляхом застосування до суми отриманого доходу коефіцієнта 0,7.
Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування (опублікований в Офіційному віснику України від 29.07.2016 №57).

Нова форма КОРО: чи необхідна заміна раніше зареєстрованих книг

Нова форма книги обліку розрахункових операцій установлена Порядком реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій» (далі – Наказ № 547).

Суб’єкти господарювання можуть продовжувати використовувати раніше зареєстровані книги КОРО за старою формою до першої із подій: закінчення КОРО, завершення строку служби або припинення застосування відповідного РРО, виникнення підстав для перереєстрації або скасування реєстрації книги.

Такі книги дозволяється перереєстровувати лише у перехідний період – протягом місяця після набрання чинності Наказом № 547. Після спливу зазначеного терміну у разі виникнення підстав для перереєстрації книг ОРО, здійснюється реєстрація другої або наступної КОРО за новою формою.

При цьому, реалізуючи підакцизні товари, суб’єкти господарювання, які використовують КОРО за старою формою, здійснюють у них записи наступним чином:

1) у назвах граф 6, 7 КОРО за старою формою слід дописати знак «/» та відповідно слова «за ставкою акцизного податку», «сума акцизного податку»;

2) за наявності розрахункових операцій за товари підакцизної групи послідовно вносяться: – у графу 6 – суми розрахунків, що оподатковуються за ставкою податку на додану вартість, «/», суми розрахунків, що оподатковуються за ставкою акцизного податку; – у графу 7 – сума ПДВ», «/», сума акцизного податку.

Водночас, для зручності ведення КОРО рекомендовано зазначеним суб’єктам господарювання звернутись до органу фіскальної служби за місцем реєстрації книги для реєстрації другої та наступної КОРО за новою формою. З причини зміни форми книги така реєстрація може бути здійснена у будь-який час.

У суб’єктів господарювання, діяльність яких не пов’язана з реалізацією підакцизних товарів, касові чеки, що друкуються РРО, не містять даних про акцизний податок та відповідні графи 7, 9 КОРО будуть не заповненими. Відповідно, зазначені суб’єкти господарювання можуть продовжувати використовувати раніше зареєстровані КОРО без внесення до них будь-яких змін, але лише до виникнення зазначених вище підстав для припинення використання книги.

З таким роз’ясненням можна ознайомитися у листі ДФС від 05.08.2016 р. № 26665/7/99-99-08-01-03-17.

Сплата приватними нотаріусами єдиного внеску включається до складу витрат при обчисленні оподатковуваного доходу

Відповідно до п.178.3 ст.178 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI оподатковуваним доходом вважається сукупний чистий дохід, тобто різниця між доходом і документально підтвердженими витратами, необхідними для провадження певного виду незалежної професійної діяльності. У разі неотримання довідки про взяття на облік особою, яка провадить незалежну професійну діяльність, об’єктом оподаткування є доходи, отримані від такої діяльності без урахування витрат.
На підставі положень Закону України від 02 березня 1993 року № 3425-XII «Про нотаріат» та з метою встановлення єдиного переліку витрат, пов’язаних з організацією роботи приватних нотаріусів, Міністерством юстиції України видано лист від 02.02.2006 № 31-35/20, в якому наведено перелік витрат, які приватні нотаріуси мають право враховувати при обчисленні загального річного оподатковуваного доходу, зокрема, сплату нотаріусами внесків, у тому числі на користь найманих працівників.
Враховуючи зазначене, сплата приватними нотаріусами єдиного внеску, у тому числі на користь найманих працівників, за попередній звітний рік, що фактично сплачена згідно остаточного розрахунку у поточному році, може бути включена до складу витрат при обчисленні оподатковуваного доходу за звітний рік.
З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДФС України (дане роз’яснення у категорії 105.05).

Підприємці Кіровського району  сплатили до місцевого бюджету майже 25 мільйонів гривень єдиного податку

З початку року суб’єкти господарювання – фізичні особи Кіровського району, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 24,1 млн гривень єдиного податку, що на 10,5 млн. гривень перевищує показник відповідного періоду минулого року, та на 8,7 млн. гривень більше від очікуваного.
За словами заступника начальник ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська Євгенії Самсоненко  , зокрема, у липні цього року до бюджету надійшло 3,6 мільйонів гривень єдиного податку з фізичних осіб-підприємців, виконання прогнозного показника становить 105,8 відсотків. Для порівняння: у липні 2015 року надходження цього податку складали 2,4 мільйона  гривень.

7 топ-запитань про сплату земельного податку

У зв’язку з численними запитаннями від громадян – землевласників  ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська пропонує актуальні запитання – відповіді щодо порядку справляння земельного податку.

  1. Хто є платником земельного податку за земельні ділянки, що знаходяться у власності малолітніх та неповнолітніх дітей?

Відповідь:   Земельний податок за земельні ділянки, що знаходяться у власності малолітніх та неповнолітніх дітей,нараховується на загальних підставах, і сплачується батьками, опікунами або самими малолітніми та неповнолітніми дітьми за допомогою батьків чи піклувальників.

  1.  Чи є платником плати за землю ФОП, яка має тимчасову споруду (кіоск, палатку тощо)?

Відповідь:  Якщо фізична особа — підприємець має паспорт прив’язки тимчасової споруди, то він повинен мати і правовстановлюючі документи на земельну ділянку(свідоцтво про право власності або користування чи договір оренди земельної ділянки) по яких розраховується плата за землю.

  1.  З якого часу громадянин, який викуповує орендовану земельну ділянку державної або комунальної власності на підставі договору купівлі-продажу, повинен сплачувати земельний податок?

Відповідь:  Якщо фізична особа викуповує орендовану нею земельну ділянку державної або комунальної власності на підставі договору купівлі-продажу, то фізична особа є платником земельного податку з дати державної реєстрації права власності на земельну ділянку.  До дати державної реєстрації права власності на земельну ділянку сплачується орендна плата відповідно до договору оренди землі.

  1. Чи повинні члени садівницького товариства сплачувати земельний податок, якщо земля приватизована, чи платником є садівницьке товариство?

Відповідь:    Якщо земельні ділянки приватизовані громадянами – членами садівничого товариства і кожен громадянин отримав документ, що засвідчує право на земельну ділянку, то такі громадяни, крім тих, кому надані пільги щодо сплати земельного податку згідно зі ст.281 Податкового кодексу України, є платниками земельного податку. При цьому, нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться контролюючими органами, які видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку.
Садівницьке товариство є платником земельного податку за земельні ділянки, включаючи земельні ділянки загального користування, надані такому товариству для ведення садівництва і щодо яких члени товариства не оформили право на свою земельну ділянку.

  1. Що є підставою для нарахування плати за землю (земельного податку та орендної плати)?

Відповідь: Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.  Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

  1. З якої дати необхідно сплачувати орендну плату за земельні ділянки державної та комунальної власності: з дня підписання договору оренди земельної ділянки чи з дня його реєстрації?

Відповідь:  Орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності сплачується орендарем з дня виникнення права користування земельною ділянкою, а саме – з дня державної реєстрації договору оренди земельної ділянки.

  1. До якої дати підприємство – юридична особа повинна сплачувати земельний податок у разі припинення права постійного користування земельною ділянкою державної або комунальної власності?

Відповідь: У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році. Тобто, юридична особа сплачує земельний податок до дати припинення права постійного користування земельною ділянкою, що оформлено відповідно до законодавства.

       До 1 липня громадяни – платники плати за землю отримали відповідні податкові повідомлення – рішення. Термін сплати податку, зазначеного у такому рішенні – протягом 60 днів з дня його вручення.

Повернення переплати по ПДВ при анулюванні платника податку

ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська нагадує, що  відповідно до п.184.7 ст.184 Податкового кодексу України (далі ПКУ) якщо товари/послуги, необоротні активи, суми податку по яких були включені до складу податкового кредиту, не були використані в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності, такий платник податку в останньому звітному (податковому) періоді не пізніше дати анулювання його реєстрації як платника податку зобов’язаний визначити податкові зобов’язання по таких товарах/послугах, необоротних активах виходячи із звичайної ціни відповідних товарів/послуг чи необоротних активів, крім випадків анулювання реєстрації як платника податку внаслідок реорганізації платника податку шляхом приєднання, злиття, перетворення, поділу та виділення відповідно до закону.

Крім того, в разі наявності переплати на момент ліквідації  платника ПДВ, відповідно до ст.200’п.8 ПКУ, після анулювання реєстрації платника податку залишок коштів на його рахунку у системі електронного адміністрування податку на додану вартість перераховується до бюджету, а такий рахунок закривається. Тому платнику, разом з декларацією за останній звітний період, необхідно подати Додаток 4 «ЗАЯВА про повернення суми бюджетного відшкодування та/або суми коштів на рахунку у системі електронного адміністрування податку на додану вартість платника податку, що перевищує суму, яка підлягає перерахуванню до бюджету» де зазначити реквізити рахунку на який буде повернуто переплату.

Якщо у 2016 році дохід перевищив 1 мільйон гривень – реєструйте касовий апарат

ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська нагадує фізичним особам – платникам єдиного податку другої і третьої груп про те, що у разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 млн. гривень застосування реєстратора розрахункових операцій є обов’язковим.

Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням доходу понад 1 млн. гривень, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Звертаємо увагу, що відповідно до пункту 1 статті 17 Закону України від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” у разі встановлення протягом календарного року, в ході проведення перевірки, факту непроведення розрахункових операцій  через РРО з фіскальним режимом роботи, до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у таких розмірах:

– вчинене вперше – 1 гривня;

– за кожне наступне вчинене порушення – 100% вартості проданих товарів чи послуг.

Реалізація пального: актуальні запитання платників

Державна фіскальна служба у зв’язку з численними запитами платників акцизного податку з реалізації пального щодо практичного використання окремих норм Податкового кодексу України (далі – ПКУ) надала відповіді на запитання, з якими найчастіше звертаються платники.

Зокрема: щодо реєстрації суб’єкта господарської діяльності платником акцизного податку з реалізації пального при використанні пального виключно у власних цілях; щодо сплати акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів у разі заправки як власної техніки, так і техніки сторонніх організацій; щодо віднесення до операцій з реалізації пального відпуску пального, що належить виробникам сільськогосподарської продукції при укладанні договорів підряду на виконання робіт за допомогою техніки підрядника; щодо реєстрації платником акцизного податку підприємства, постачальника талонів і пластикових карт на паливно-мастильні матеріали, яке не здійснює фізичний відпуск пального та інше.

Детально про ці та інші питання йдеться у листі ДФС України від 20.07.2016 р. №24565/7/99-99-03-03-17 „Про надання відповідей на актуальні запитання платників при реалізації пального”.

Випадки, коли зміняться фіксовані ставки єдиного податку

Відповідно до п. 293.2 ст. 293 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними та міськими радами для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:

– для першої групи платників єдиного податку – у межах до 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати;

– для другої групи платників єдиного податку – у межах до 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати.

При здійсненні платниками єдиного податку першої і другої груп кількох видів господарської діяльності застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений для таких видів господарської діяльності (п. 293.6 ст. 293 ПКУ).

Також при здійсненні платниками єдиного податку першої і другої груп господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений ст. 293 ПКУ для відповідної групи таких платників єдиного податку (п. 293.7 ст. 293 ПКУ).

Пунктом 298.5 ст. 298 ПКУ визначено, при зміні податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності, видів господарської діяльності заява про внесення змін до реєстру платників єдиного податку подається платниками єдиного податку першої і другої груп не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни.

У разі зміни місця провадження господарської діяльності, обраних фізичною особою – підприємцем першої та другої груп видів господарської діяльності зміни до реєстру платників єдиного податку вносяться в день подання платником відповідної заяви (п. 299.8 ст. 299 ПКУ).

Нарахування авансових внесків для платників єдиного податку першої і другої груп здійснюється контролюючими органами на підставі заяви такого платника єдиного податку щодо розміру обраної ставки єдиного податку (п. 295.2 ст.295 ПКУ).

Отже, при поданні фізичною особою – підприємцем – платником єдиного податку першої або другої групи заяви про зміну місця провадження господарської діяльності та/або видів господарської діяльності, внаслідок чого змінюється ставка єдиного податку, нова ставка застосовується починаючи з місяця, у якому подано заяву про відповідні зміни.

Змінилося місце торгівлі – потрібна нова ліцензія

Роздрібна торгівля алкогольними напоями (за винятком столових вин) або тютюновими виробами може здійснюватися виробниками або суб’єктами господарювання всіх форм власності, виключно за наявності у них ліцензій на продаж зазначеної продукції, – інформують в ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська.

 Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, становить 8 000 гривень на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат, що знаходиться у місці торгівлі; на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі – 2 000 гривень.

 На території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст – 500 гривень на роздрібну торгівлю алкогольними напоями на кожний окремий, зазначений у ліцензії електронний контрольно-касовий апарат та 250 гривень – на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі.

Плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі провадиться щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів.

Акцентуємо увагу на тому, що у разі зміни відомостей щодо місця торгівлі, зазначених у виданій ліцензії, орган, який видав ліцензію, на підставі заяви суб’єкта господарювання протягом трьох робочих днів видає нову ліцензію, оформлену з урахуванням змін, що відбулися. Тобто, на нове місце торгівлі суб’єкт господарювання повинен придбавати нову ліцензію.

Змінився власник авто. Хто повинен сплачувати податок?

У разі переходу права власності від одного власника до іншого протягом звітного року, податок обчислюється попереднім власником. Розрахунок здійснюється за період з 1 січня поточного року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування. Новий власник авто – починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об’єкт, – повідомляють в Державній податковій інспекції у м. Сумах.

Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

Об’єкти оподаткування, які придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року юридичною особою, то такий платник податку повинен надати контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт. При цьому, транспортний податок сплачується, починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

В інспекції нагадують, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску якого минуло не більше п’яти років та середньоринкова вартість якого становить понад 1,03 мільйонів гривень (що складає 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року). Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тисяч гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування та сплачується:

– фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

– юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються у річній податковій декларації.

На Дніпропетровщині вилучено ЛГВ без акцизних марок на 300 тис. грн.

Співробітники податкової міліції Дніпропетровської області поблизу блок-посту в с. Андронівка на автошлях «Знам’янка-Луганськ-Ізварине» в рамках проведення операцій „Акциз – 2016” провели огляд 7 вантажних автомобілів, які згідно супровідних документів здійснювали відомі поштові відправлення.

В результаті проведених заходів виявлено та вилучено 274 дал ЛГВ в тетрапаках ємністю 10 л кожний без марок акцизного податку України загальною орієнтовною вартістю 300 тис. гривень.

За даним фактом до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, які зареєстровані за ч.ч.1 ст.ст.204 КК України.

Слідчі дії тривають.

Залишити відповідь