Дрескод та довічне утримання: за що голосували дніпровські депутати

Після тривалої перерви депутати дніпровської міськради зібрались на  чергову, 31 сесію та утвердили кілька рішень, згідно з якими підприємцям будуть допомагати розвивати бізнес, а для працівників мерії введуть дрескод та заборони, також для міських котів відкриють горища та підвали. Депутати попіклувались і про самотніх людей. Тепер місто за ними наглядатиме в обмін на нерухомість.

Діловий стиль

У муніципалітеті Дніпра діють чіткі правила щодо того, як повинні виглядати, спілкуватись та поводити себе посадовці. Серед їхніх обов’язків – не тільки якісна робота, але й ввічливе та доброзичливе ставлення до відвідувачів. Вони не повинні допускати у міжособистому спілкуванні, публічних виступах чи коментарях у соцмережах висловлювань, що дискримінують, принижують національну чи людську гідність, релігійні переконання інших.

Окремий пункт – вимоги до зовнішнього вигляду: рекомендовано одяг ділового стилю та спокійних кольорів. У жодному разі не можна з’являтись у нетверезому стані в публічних місцях навіть після роботи. За порушення правил передбачено дисциплінарну відповідальність.

Ще одне нововведення стосується безпритульних котів. Відтепер їх пускатимуть на горища і у підвали, аби винищували гризунів. Комунальні житлові підприємства повинні стежити за належним станом цих приміщень і  запобігати ізоляції в них котів. Дотримуватися норм рекомендовано  житловим кооперативам і об’єднанням домовласників. Відловлювати безпритульних котиків комунальним службам дозволено лише для обстеження на наявність захворювань, стерилізації й вакцинації або для передачі новим господарям.

Допомога підприємцям

Незабаром у Дніпрі запрацює програма підтримки малого підприємництва «Легкий старт». Його працівники отримуватимуть позики у 4  державних банках – ПриватБанку, Ощадбанку, Укргазбанку й Укрексімбанку. Угоду з установами уклав міський голова. Кредити на придбання необхідного обладнання чи матеріалів для розвитку бізнесу компенсуватимуться коштом міського бюджету. Граничний розмір суми становитиме 30%. На реалізацію програми до 2022 року в мерії виділять 25 млн грн.

Одна з нових ініціатив міськради – програма довічного утримання громадян похилого віку. Оформити його можуть ті, кому виповниться 65 років. Літні  містяни отримуватимуть необхідний догляд чи матеріальну підтримку.  Натомість мають погодитись із тим, що після їхньої смерті нерухоме майно перейде у власність територіальної громади міста. Документ засвідчуватиметься нотаріально.

Анастасія Нефретова