Два мікроскопи останнього покоління для високоточних операцій отримала обласна офтальмологія, – Валентин Резніченко

Жодна операція в Дніпропетровській обласній офтальмологічній лікарні не обходиться без спеціального мікроскопа. Тепер хірурги користуються найсучаснішим в світі обладнанням, яке вирізняється високою точністю. Обласним коштом для медзакладу придбали два німецькі мікроскопи, витратили понад 6,5 млн. грн. Про це розповів очільник області Валентин Резніченко. Лікарі вже встигли випробувати техніку та не нарадіються такій обновці.

«Руки у наших медиків золоті – це вкотре довели сотні врятованих життів атошників. Ми прагнемо створити для їх роботи найкращі умови. Поступово забезпечуємо лікарні найсучаснішою технікою. У 2015-му з обласного бюджету на медобладнання виділили 129 млн. грн., на наступний рік запланували ще більше – 144 млн. грн. Завжди питаємо у лікарів, чого вони найбільше потребують, та купуємо саме те, що замовляли», – зазначив Валентин Резніченко.

Так сталося і з обласною офтальмологією. Лікарі просили придбати мікроскоп для проведення високоточних операцій. Техніці, якою користувалися раніше хірурги, від десяти до двох десятків років. До того ж, мікроскопів не вистачало – їх доводилося переносити з поверху на поверх. При цьому навіть легкий удар міг вплинути на точність прибору.

«Лікарі отримали два німецькі мікроскопи. Це найкраще в світі обладнання. Ним користуються в Нью-Йорку, Парижі, Лондоні, а тепер і у нас, в Дніпропетровську», – розповів Валентин Резніченко.

У медзакладі хвалять обновку. «Унікальне обладнання дозволяє на тонкому рівні розгледіти сітчатку, судини, кришталик. Це – найвищий пілотаж в офтальмології», – зазначив головний лікар Дніпропетровської обласної офтальмологічної лікарні Валерій Сердюк.

Щороку лікарі офтальмологічного центру проводять близько 8 тис. операцій. Кажуть: тепер мікроскопів вдосталь. Приємний бонус – можливість відеозйомки всього, що бачить у мікроскоп хірург. Лікарі вже успішно використовують такі  матеріали під час міжнародних конференцій.  

Залишити відповідь