Дзюдоїст із Дніпропетровщини став кращим спортсменом року

Всеукраїнська федерація дзюдо назвала представника Дніпропетровщини Артема Бубиря кращим спортсменом року. Врахувала результати сезону-2020. Про це повідомив начальник управління молоді і спорту Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Пшеничников.

Артем Бубир цьогоріч здобув «бронзу» дорослого European Open, «срібло» юніорського чемпіонату Європи, золоті нагороди дорослого і юніорського чемпіонатів України. А ще хлопець виступав на дорослому Чемпіонаті Європи, виконав норматив майстра спорту міжнародного класу. Не менш успішними були для спортсмена й 2018 та 2019 роки. «Бронза» Кубку Європи, перемога Всесвітньої Гімназіади у Марокко.

«Єдиноборствами я займаюсь вже 13 років. Дідусь якось побачив у газеті замітку про дзюдоїстів, які перемогли на якомусь чемпіонаті. Розповів мені про цей вид спорту, зацікавив», – поділився спогадами Артем Бубир.

Вперше до секції дзюдо маленького 7-річного Артема привела мама. На татамі старші хлопці у білосніжних кімоно хвацько клали суперників на лопатки.

«Я був найменший серед усіх в групі. Та вже через півроку почав наздоганяти тих, хто займався набагато довше. Тренер звернув на мене увагу. Розпочалися змагання, з’явилися перші завойовані медалі», – сказав спортсмен.

Заповітна мета дзюдоїста – олімпійське «золото». Запевняє, докладе усіх зусиль, аби пройти відбір та вдало виступити на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року.