Експерт назвали, скільки в Україні автівок з іноземною реєстрацією

В Україні кількість автомобілів з іноземною реєстрацією становить приблизно 320–350 тис. штук. Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на інформаційно-аналітичну групу Auto-Consulting.

Аналітики Auto-Consulting підрахували приблизну кількість нерозмитнених автомобілів у країні, зважаючи на дані статистики ДТП у поточному році.

Зазначено, що за перше півріччя 2017 року в Україні сталося 77355 ДТП, з яких 4,5 тис. ДТП були за участю автомобілів іноземної реєстрації.

“Таким чином, якщо від загальної кількості ДТП відняти пригоди за участю автомобілів іноземної реєстрації, то виходить можна отримати початкові дані для кількісного аналізу. 72855 ДТП – це “чисто українські ДТП”. Тоді пригоди за участю автомобілів іноземної реєстрації становлять 6,18% від кількості ДТП за участю тільки автомобілів української реєстрації”, – пояснили в інформаційно-аналітичній групі.

Станом на 1 липня 2017 року загальний парк автомобілів в Україні становив 9,3 млн штук (з урахуванням Криму й окупованих частин Донецької і Луганської областей). Якщо брати до увагу цю цифру, то нерозмитнених автомобілів у країні було б 574 тис. шт.

“Але ДТП відбуваються з тими автомобілями, які регулярно їздять, а не просто стоять на обліку. Таких автомобілів, за даними AUTO-Consulting на 1 липня 2017 року, було 5,3 млн штук. Це так званий активний автопарк, який експлуатується і хоча б кілька разів на рік виїжджає на дороги. Якщо виходити з цієї кількості, то кількість автомобілів з іноземними номерами у країні має бути близько 327 тис. штук”, –запевняють експерти.

Тому реальніший показник – це 320–350 тис. автомобілів іноземної реєстрації, які перебували в Україні в першому півріччі 2017 року.

Згідно із статистикою ДФС, з початку 2017 року в режимі тимчасового ввезення в Україну потрапило 380,521 тис. автомобілів. За 2016 рік таких автомобілів було 588,326 тис. штук, а в 2015-му – 472,137 тис. одиниць. Але в митниці не можуть точно сказати, скільки саме з наведених вище автомобілів, заїхали в Україну повторно і не один раз.

За оцінками ДФС, в Україні зараз перебуває майже 25 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією, які ввезли з порушенням режиму тимчасового ввезення. Ще 27 тис. провалили строки транзиту через територію країни.

Джерело 5 канал