Експерти підрахували час, який відбирають смартфони

Британські психологи визначили, що сучасні молоді люди приділяють своїм смартфонам близько третини від часу неспання, пише HuffingtonPost. Детальні результати дослідження опубліковані в Plos One. Повідомляє Кореспондент.

Таких висновків вчені дійшли в ході спеціального експерименту. Дослідники відібрали 23 добровольці з несхожим способом життя і встановили на смартфони особливий додаток для відстеження активності взаємодії користувача з гаджетом.

У підсумку, після декількох тижнів моніторингу, з’ясувалося, що в середньому молоді люди витрачали на свій смартфон близко 5 годин на день. При цьому добровольці в середньому перевіряли стан гаджета близько 85 разів за добу, хоча кожен вважав, що робить це не більш ніж 40-50 разів.

За словами автора дослідження Саллі Ендрюс (Sally Andrews), ці дані свідчать про те, що подібна поведінка стала для людей автоматичною і вони не в змозі її навіть відстежувати.


Однак, незважаючи на частоту взаємодії з гаджетом, ці “сеанси” не відрізняються тривалістю. Згідно з результатами дослідження, більше половини подібного контакту з гаджетом триває не більш як півхвилини.

Більш тривалі проміжки користування смартфоном припадають на ранок і на вечір.

Залишити відповідь