Електронні колективні звернення – нова форма спілкування з керівництвом Дніпропетровщини

Президент України ще влітку підписав закон про електронні петиції. Відтепер звернення кожного українця може потрапити на стіл вищої влади. Дніпропетровщина зробила свій сайт для колективних звернень. Причому не важливо, скільки голосів набере такий електронний лист – його все одно розгляне очільник області. Про це на презентації нового порталу розповів радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

«Голова ОДА Валентин Резніченко чітко розуміє важливість спілкування з мешканцями області, – зазначив Юрій Голик. – Тому у нас є контакт-центр і гаряча лінія губернатора. Сам керівник Дніпропетровщини щонайменш 8-10 разів на місяць проводить прийоми громадян, за законом – повинен всього чотири. Щоб людям стало ще простіше ділитися з нами пропозиціями, Валентин Резніченко поставив завдання створити сайт колективних звернень».

Так і з’явився портал e-petition.dp.gov.ua. Його запустили сьогодні, і вже є перші 5 листів-пропозицій. Серед них, наприклад: «Заснувати шкільні екскурсії в ОДА». «Ну, це зробити легко», – посміхнувся радник. Він підкреслив – колективним зверненням до Дніпропетровської ОДА достатньо всього двох голосів підтримки: «Його розгляне спеціальна комісія, до якої входить сам керівник області, його заступники та голови деяких управлінь ОДА».

Щоб скористатися ресурсом, достатньо зареєструватися на порталі e-petition.dp.gov.ua і натиснути на кнопку «Створити звернення». Зручна і зрозуміла форма зворотного зв’язку не викличе зайвих питань. Заповнивши поля, потрібно натиснути «Створити». Після цього звернення перевірять модератори. Якщо в ньому немає нецензурних слів або, наприклад, екстремістських закликів – воно відправляється на сайт. Усі звернення потрапляють на розгляд комісії.
«Для керівництва області це ще один канал зворотного зв’язку. Ми хочемо і повинні знати, що важливо для наших мешканців і що ми можемо для них зробити», – зазначив керівник Дніпропетровщини Валентин Резніченко.

Залишити відповідь