Фахівці Дніпропетровського управління розповіли про зарахування надходжень до бюджетів

У зв’язку з виникненням питань у платників, начальник відділу податкового супроводження підприємств паливно-енергетичного комплексу та транспорту Дніпропетровського управління Офісу великих платників податків ДФС Марина Попова, розповіла фахівцям газети «Вісті Придніпров’я» про зміни стосовно обліку великих платників податків в органах ДФС, внесені Законом України від 07.12.2017 №2245-VIII.

Вона повідомила, що після включення платника податків до Реєстру великих платників податків і одержання повідомлення ДФСУ про таке включення, платник податків зобов’язаний стати на облік:

  • за основним місцем обліку в контролюючому органі, що здійснює обслуговування великих платників податків (Офісі великих платників ДФС), з початку податкового періоду (календарного року), на який сформований Реєстр ВПП;
  • за неосновним місцем обліку в такому контролюючому органі (Офісі великих платників ДФС) або його територіальних підрозділах, наявних у межах населеного пункту по місцезнаходженню контролюючого органа, що здійснює супровід великих платників податків, або його територіальних підрозділів об’єктів оподатковування або об’єктів, які пов’язані з оподатковуванням або через які здійснюється діяльність такого великого платника податків.

Стосовно сплати плати за землю та ПДФО, Марина Попова наголосила, що відповідно до п. 17 Рішення Дніпропетровської місцевої ради VII скликання від 06.12.2017 р. №3/27: «До доходів загального фонду міського бюджету у 2018 році належать надходження, визначені статтею 64 бюджетного кодексу України:

податок та збір на доходи фізичних осіб по платниках, що перебувають на обліку в державних податкових інспекціях у районах міста Головного управління Державної фіскальної служби України у Дніпропетровській області (крім цих платежів, які сплачуються платниками, що перебувають на обліку в Дніпропетровському управлінні Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби);

земельний податок та орендна плата за земельні ділянки, що знаходяться на території районів у місті (крім цих платежів, які сплачуються платниками, що перебувають на обліку в Дніпропетровському управлінні Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби)»

Згідно останнього абзацу п.17 Рішення Дніпропетровської місцевої ради VII скликання від 06.12.2017 р. №3/27: «податок та збір на доходи фізичних осіб, платежі земельного податку та орендної плати за землю по платниках, що перебувають на обліку та обслуговуються в Дніпропетровському управлінні Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби, зараховуються до міського бюджету і сплачуються платниками на відповідні рахунки, відкриті у Головному управлінні Державної казначейської служби України у Дніпропетровській області».

З метою зарахування надходжень до бюджетів від платників податків, які знаходяться на обліку в Офісі великих платників податків (місто Київ) та в його територіальних підрозділах (Дніпропетровське управління, Запорізьке управління, Львівське управління, Одеське управління, Харківське управління) як за основним, так і за неосновним місцем обліку, в територіальних органах Державної казначейської служби України відкриті бюджетні рахунки, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

За реквізитами рахунків для сплати відповідних податків і зборів пропонуємо звернутись до Дніпропетровського управління Офісу великих платників податків ДФС за адресою: 49600, м. Дніпро, проспект О. Поля, 57, телефон (056) 778-32-30.