Ferrari створила унікальний суперкар, випущений у єдиному екземплярі (фото)

На конкурсі елегантності на Віллі д’Есте компанія Ferrari представить унікальний суперкар SP38, випущений у єдиному екземплярі. Авто побудоване на замовлення “одного з відданих клієнтів” марки на агрегатах моделі 488 GTB.

Докладної інформації про Ferrari SP38 поки немає. Відомо лише, що при його створенні дизайнери черпали натхнення в стилістиці моделі F40. Зокрема, схожість з легендарним суперкаром можна помітити в формі заднього антикрила та кришки моторного відсіку.

Зазначимо, що звичайний Ferrari 488 GTB комплектується 3,9-літровим твін-турбо двигуном V8, що видає 670 кінських сил і 760 Нм крутного моменту. Розгін з місця до “сотні” у суперкара займає три секунди. Максимальна швидкість – 330 кілометрів на годину.

Модель 488 GTB має на 50% більшу притискну силу, ніж її попередник – 458 Italia. Дводверна модель оснащена подвійним переднім спойлером, активними аеродинамічними елементами та дифузором, зробленим за таким же принципом, що й у болідів Формули-1.

Представлена в лютому екстремальна модифікація 488 GTB під назвою Pista отримала модернізовану “вісімку”, що видає 720 кінських сил і 770 Нм крутного моменту, а також кузовні панелі з вуглепластику. З нуля до 100 кілометрів на годину такий автомобіль розганяється за 2,85 секунди. Його максимальна швидкість становить 340 кілометрів на годину.