Фестиваль  «Червона рута» шукає обдарованих виконавців у Дніпрі

У 2016-2017 роках в Україні проходить ХV Всеукраїнський фестиваль «Червона рута», який складається з двох етапів – відбіркового і фінального.

У 2016 році з березня по листопад проходять 25 відбіркових конкурсів фестивалю в усіх обласних центрах України та м. Київ. В них візьмуть участь понад 3000 осіб – це близько 1000 гуртів і солістів. У кожній області будуть визначені переможці, які отримають право виступати у фіналі фестивалю 2017 року.

Головна мета відбіркових конкурсів – здійснити цілеспрямований пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, зокрема в глибинці, відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену.

17 вересня 2016 року в Дніпро відбудеться Дніпропетровський обласний відбірковий конкурс ХV Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута–2017».  Місце проведення: Училище культури (проспект Дмитра Яворницького, 47)

Організаторами виступають департамент культури, туризму та культурної спадщини Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Дніпропетровський обласний методичний центр клубної роботи та народної творчості, Дирекція фестивалю «Червона рута».

Конкурс є сімнадцятим (перед цим конкурси відбулись у Полтаві 12.03, Львові 19-20.03, Вінниці 26.03, Черкасах 02.04, Запоріжжі 09.04, Миколаєві 16-17.04, Конотопі 23.04, Одесі 14.05, Херсоні 21.05.16, Маріуполі 28.05, Чернігові 04.06, Лисичанську 18.06, Рівному 25-26.06, Києві – І тур 29-30.06, Луцьку 02.07, відбудеться у Кропивницькому 10.09) серед 25-ти конкурсів, що пройдуть з березня по листопад 2016 року в усіх 24 областях України та м. Київ, відповідно до Плану роботи Міністерства культури України.

В конкурсі візьмуть участь близько 60 солістів та гуртів з районів та міст Дніпропетровської області.

Відбіркові конкурси пройдуть у шести найпопулярніших музичних жанрах: популярної, сучасної танцювальної, рок, акустичної, іншої музики та українського автентичного фольклору.

Переможці конкурсу отримають право брати участь у фінальних змаганнях фестивалю «Червона рута», що відбудуться у 2017 році в одному з найбільших міст України. На відміну від інших, «Червона рута» залишається єдиним некомерційним фестивалем, який цілеспрямовано підтримує саме молодих ще невідомих українських виконавців.

Основна вимога участі в конкурсі – виконання трьох пісень українською мовою і жодних вступних внесків. Вхід для глядачів є вільним.

Разом з професіоналізмом, критеріями відбору є: новизна, сучасність та молодіжність, оригінальне творче обличчя, індивідуальність виконавців, поєднані з українською національною визначеністю музики і виконання. У жанрі українського автентичного фольклору критеріями оцінки виступів є відповідність (походження) виконуваного матеріалу традиційним зразкам справжньої автентичної народної творчості, а його виконання – максимально наближене до виконання справжніми носіями традиційної народної культури.

Дирекція фестивалю «Червона рута» приймає заявки-анкети на участь у відбірковому конкурсі. Для того, щоб зареєструватися та отримати статус конкурсанта необхідно взяти форму заявки-анкети на сайті фестивалю «Червона рута»: www.chervonaruta.info. Заповнену заявку-анкету потрібно надіслати на електронну адресу фестивалю «Червона рута»: chruta@ukr.net

Також, крім Дирекції фестивалю одночасно заявки-анкети від учасників приймає співорганізатор в м. Дніпро – Дніпропетровський обласний методичний центр клубної роботи та народної творчості (м. Дніпро, вул. Ливарна, 10, поверх 1, телефони для довідок: 744-70-75, 745-50-83, електронна адреса: omckr@mail.ru

Залишити відповідь