Фірташ вирішив розповісти з Відня, що Україна розвалиться

Бізнесмен Дмитро Фірташ, якого у США звинувачують  у корупції, заявляє, що нинішній уряд протримається максимум до весни. Про це він сказав в інтерв’ю Reuters, яке він дав у Відні в своєму офісі, що розташований на трьох поверхах старої будівлі часів XIX століття.

Фірташ зазначив, що втратив віру у спроможність уряду провести реформи. Фірташ також вважає, що Україна  потребує руху, який домагатиметься політичних змін.

“Цей уряд є політичним банкрутом. Чим швидше вони залишать владу, тим краще буде для людей”, – зазначив Фірташ.

“Якщо уряд не зазнає невдачі сьогодні, то це, скоріше за все, станеться навесні”, – сказав він.

“Ми маємо підтримати рух і дати людям України щось, у що можна вірити”, – додав він.

“Сказати, що країна є нестабільною – це висловитись занадто м’яко. Якщо в 2016 році ми не почнемо робити що-небудь, щоб допомогти економіці, буде серія катастрофічних подій, і країна розвалиться”, – запевняє він.

Видання нагадує, що Фірташ має істотні інтереси у газовій індустрії, а також підтримував екс-президента Віктора Януковича.

Як повідомлялося, голова ради групи компаній Group DF, голова Федерації роботодавців України Фірташ був арештований в Австрії 12 березня 2014 за запитом влади США.

Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в EUR125 млн і зобов’язання не залишати Австрію.

30 квітня 2015 цей же суд відхилив запит Мін’юсту США про екстрадицію Фірташа в цю країну.

Джерело pravda.com.ua

Залишити відповідь