Фізично активні люди мають менше проблем зі сном

Національна фундація сну (Вірджинія, США) опублікувала результати опитування «Сон в Америці», які свідчать про зв’язок між фізичними вправами та покращенням сну.
Під час аналізу результатів опитування 1000 осіб було отримано середні показники, що систематизувались за віком і територіально (Північний-Схід, Середній Захід, Захід та Південь). За результатами самооцінювання особи, які займаються спортом, сплять міцніше, ніж особи, що не виконують фізичних вправ, навіть якщо тривалість сну однакова (в середньому 6 годин 51 хвилина). Особи, що займаються важкими, помірними та легкими фізичними вправами, частіше стверджували, що сплять добре (67–56% проти 39%).
Також понад три чверті (76–83%) осіб, що займаються спортом, зазначили, що мали міцний чи досить міцний сон протягом останніх двох тижнів, порівняно з 56% осіб, що не займаються спортом. Більше того, опитані, що займались важкими фізичними вправами, вдвічі частіше заявляли про те, що мають гарний сон щоночі чи майже щоночі протягом тижня. Серед цієї групи осіб також було менше зафіксовано проблем, пов’язаних зі сном.

Вчені заявили, що фізичні вправи сприяють хорошому сну. Тому, очевидно, час переглянути світові рекомендації щодо покращення якості сну та додати фізичні вправи до списку здорових звичок, що сприяють сну. Адже якісний сон сприяє потужній і тривалій відновлювальній дії на клітини, органи та системи організму людини.

Джерело: zhyvyaktyvno.org.