Франція братиме участь у підготовці державних службовців України, – Геннадій Зубко

Україна і Франція зацікавлені у посиленні співробітництва у напрямку децентралізації та організації регіональної влади, а також у сфері територіального розвитку та реформи державної служби. Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко за результатами зустрічі з Міністром з питань децентралізації та державної служби Франції Маріліз Лебраншу, повідомляє «Урядовий портал».

«Франція запропонувала свою допомогу у проведені реформування українських закладів освіти, які проводять підготовку державних службовців», – повідомив Геннадій Зубко.

За його словами, Франція готова надати Україні модульні програми для підготовки службовців як в органах державної служби, так і в органах місцевого самоврядування.

«Наші французькі партнери також запропонували допомогу у розвитку програми по підготовці місцевих голів – Школи мерів», – додав урядовець.

За словами Геннадія Зубка, незабаром до Києва приїде група французьких експертів, які співпрацюватимуть з Мінрегіоном у розробці та імплементації закону про префектів. Крім того, український Уряд розраховує на участь та активну допомогу в цьому процесі з боку Національної школи адміністрації при прем’єр-міністрі Франції (ENA).

Залишити відповідь