Французький фотограф зафіксував красу глибокого океану (фото)

Нещодавно підводний фотограф Лоран Баллеста (Laurent Ballesta) приєднався до невеликої команди для 36-денної екскурсії, заснованої на французькій науковій антарктичній станції Дюмон-Д’юрвіль.

Подорож проходила на початку весни в південній півкулі, коли льоди Антарктиди починали поступово сходити. Це дозволило команді фотографа пробиватися і зануритися на глибину до 70 метрів, повідомляє  UkraineArtNews.

Однак процес цієї подорожі був далеко не простим: фотографу треба було 2 роки для підготовки, щоб витримувати під водою температуру -1.6 ° C.

П’ятигодинні занурення в крижані антарктичні води виявилися болісними, до того ж плавання з важким обладнанням значно ускладнювало пересування у воді, схожою на желейну суспензію з кристалами льоду.

«Занурення в антарктичні води – це боротьба, де плавання майже неможливо. Холод швидко сковує оголену шкіру на ваших щоках, і в міру перебігу часу він проникає у ваші костюми й рукавички, кусаючи все сильніше і сильніше. Це було нестерпно, але ми терпіли це. Зате який там пейзаж! На поверхні Антарктиди живуть тільки кілька видів тюленів, пінгвінів і птахів, і могло б здатися, що морське дно виявиться пустелею. На ділі – це пишний сад, де мешкає безліч дивовижних істот. Після занурень я чотири тижні не відчував пальці ніг, і після повернення в Європу мені треба було сім місяців для відновлення», – розповів майстер.

Дивовижні роботи Лорана Баллести знайшли своїх прихильників, а також перемагають на міжнародних конкурсах.