Геопатогенні зони Дніпропетровщини – чи існують вони насправді? (ФОТО)

Геопатогенними зонами називають місця, де є локальні геохімічні аномалії токсичних або радіоактивних елементів у гірських породах, ґрунтах чи підземних водах на певній території. Патогенна дія аномально високої концентрації токсичних і радіоактивних хімічних елементів в геологічному середовищі на організм людини і домашніх тварин давно відома і детально описана у спеціальній літературі.

Геопатогенні зони можуть формуватись у зонах розвитку активних глибинних геологічних розломів,  близького залягання підземних вод. Це ослаблені ділянки гірського масиву, по яких відбувається транспортування мантій газу, найнебезпечнішим з яких єрадон. Потрапляючи до організму людини він провокує розвиток раку легенів. Рак легень, викликаний радоновим опроміненням, є шостою за частотою причиною смерті від раку.

Також цим зонам приписують аномальну активність, інопланетні технології та містичні прояви. Чи існують такі зони на  Дніпропетровщині, розбирались «Вісті Придніпров’я».

Містичне Сурсько-Литовське

Селище Сурсько-Литовське  на Дніпропетровщині знаходиться на березі річки Мокра Сура, відстань до околиць Дніпропетровська — 5 кілометрів. Така цікава назва у селища не випадкова – кажуть, колись на береги річки Сура приїхали литовці, думаючи, що тут живуть їхні земляки. Але село виявилося білоруським. Місцеві жителі звалися литвинами, бо Білорусь колись була у складі Великого князівства Литовського.

2-surske

Багато дослідників сходяться у думці, що Сурсько-Литовське є аномальною зоною України. Аномалією цього місця є великі і незрозумілі перепади температур. Температура в місті, від температури в селі може відрізнятися аж на 15 градусів, хоча відстань всього в 3-4 кілометри!

Місцеві жителі давно звикли до цих аномалій, наголошують, що звичним є той факт, що у Дніпрі вирує дощ і негода, а у селищі – сонячно і без опадів. Взимку, якщо у місті -10, то у Сурсько-Литовському може бути -26! І навпаки. Вчені розводять руками, мовляв, пояснень цьому поки немає.

Патогенні  Тополі та «позитивні» зони

У районі житлових масивів Тополя-1, 2, 3 – високий рівень захворюваності онкологією у дітей і дорослих. Така ж картина і в Таромському, і в північній частині Індустріального району, але трохи менше. Якраз ці три райони вважаються найсильнішими геопатогенними зонами Дніпра, а в Соборному районі, навпаки,  така зона, яка сприятливо впливає на городян.

topol-2

Такі зони називають георекреаційними. Подібними зонами є курорти, такі як Трускавець, Кисловодськ і Мертве море. По суті, це гепатогенні зони,  тільки зі знаком плюс.  Тому  у Соборному районі біля річки Дніпро та в північно-західній частині міста спостерігається менший рівень захворюваності онкологією.

Метро не добудували через патогенне каміння?

У Дніпрі говорять, що під час будівництва метрополітену було знайдено пласт невідомого металу, який перегороджував шлях та слабо світився, наче фосфор, і був не схожий ні на один земний елемент. І наймоторошніше, що жодна з машин не могла його «взяти». Про інцидент доповіли начальству. Знахідку оглянули спецслужби, після чого віддали наказ терміново вивезти всіх робочих, які стали свідками незвичайного видовища, у невідомому напрямку. Згідно з легендою, сам бригадир тієї команди, яка натрапила на метал, водив туди екскурсії (до того, як шуфр засипали) а потім раптово збожеволів і досі перебуває в лікарні  на Ігрені. Ось так і зупинилось будівництво.

Після розпаду СРСР роботи майже не велись, а після 1995 року, коли нарешті перша лінія, що веде від житлового масиву Покровський (Комунар) до вокзалу, була запущена, на довгі роки зупинилися зовсім. У місті  говорять, що справа зовсім не в фінансування. Мовляв, деякі невідомі обставини та об’єкти не дозволяють продовжити будівництво, але говорити про це заборонено.  Нібито у штольнях хтось ходить, ховає інструменти, ходи, які пробили сьогодні, завтра вже знову такі, ніби їх не торкались. Робочі не раз чули звуки, бачили тіні, і, іноді, не дораховувались когось – людину втрачали без об’єктивних на те причин…

Як виявити зони?

Деякі вчені вважають, що позитивні і негативні зони є результатом багатьох хімічних процесів у землі, змін гравітаційного фону, електромагнітного поля. Без спеціальних досліджень та апаратів такі зони також можна виявити –   тут взагалі не ростуть гриби, в тому числі дріжджові. Тому якщо у вас немає змоги зробити, наприклад,  домашній квас – варто задуматися.

koshka-poslednij-abzac

Також, якщо дитина не росте, хоча медичних відхилень немає, батьки нормального зросту, то це також певний сигнал, адже процеси зростання у гепатогенних зонах сповільнюються. Також помітно це і на тваринах – якщо кіт чи собака не хочуть лежати, сидіти, чи їсти в певному місці – це однозначно негативна зона. Досить дрібні зони відносно безпечні, а от хвилюватися варто, якщо вся квартира чи декілька кімнат потрапляють під дію такого розлому.

Підготувала Дарина Сухоніс

за матеріалами Інтернет-джерел

Залишити відповідь