Герої українських казок заговорили голосами дніпропетровських школярів

Хлопчики та дівчатка з Дніпропетровської школи №23 озвучили казки української письменниці Еліни Заржицької. Голосами дітей заговорили герої 10 її творів.

Еліна Заржицька розповіла, що книга «Великий Луг над Дніпром» написана у народному стилі, складається з трьох частин: казки про тварин, чарівні казки, легенди. Загалом 30 історій. Перші 10 озвучили дніпропетровські школярі. Сама письменниця до процесу не втручалася.
       
«Я почула запис вже тоді, коли все було готово. Була дуже задоволена, навіть здивувалася: невже це я написала? Настільки діти гарно озвучили книгу», – розповіла письменниця.

Перша озвучена казка – «Про самотнього кабанчика», зазначила школярка  Катерина Сонькіна: «Роль я обирала не сама, але вона мені підійшла. Я озвучувала добру качечку, яка шукала своїх друзів».

Однокласник дівчинки Кузьма Алєксєєв додав, що казка вчить дружити і поділився: «Процес запису був дуже цікавим. Та іноді траплялися незрозумілі слова, були проблеми з наголосами».

Допомагала дітям доцент обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Наталія Дев’ятко. Для неї це не просто експеримент, а початок великого всеукраїнського проекту. Аудіокнига незабаром з’явиться в Інтернеті і стане доступною для всіх.

Еліна Заржицька – дитяча письменниця, член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, лауреат Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» і Міжнародного конкурсу творів для дітей «Корнейчуковська премія».

Залишити відповідь