Гліб Пригунов: “Інвестиції у «зелені» технології для власних підприємств відкриють українському бізнесу європейський ринок!”

У п’ятницю 7 жовтня у стінах Дніпропетровської обласної ради відбувся регіональний економічний форум «Зелена економіка та зелені рішення”.

Він проводився в рамках співпраці з німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ. Форум відвідали такі почесні гості як Генеральний Консул Федеративної Республіки Німеччина та представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

prigunov1

«Сьогоднішній захід об’єднав підприємців з усіх міст та районів Дніпропетровської області. Головною метою форуму стало виявлення суті «зеленої економіки». Програма реалізується в рамках Меморандуму по впровадженню «зеленої» економіки, який ми підписали з GIZ у квітні. Сьогодні вже є перші результати проекту по утилізації високомінеральних шахтних вод», – зауважив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Він підкреслив, що реальним є потенціал швидкого впровадження «зелених» технологій на промислових підприємствах Дніпропетровщини. Про це свідчить велика кількість представників бізнесу, які вже сьогодні готові ділитися досвідом застосування екологічно чистих та економічно вигідних проектів на виробництві. Тим не менш, впровадження екологічних технологій цілком залежить від бажання власників підприємств дотримуватися європейського вектору розвитку та виходити на європейський ринок.

«Головне – не боятися інвестувати у створення сучасних європейських підприємств, і до цього ми намагаємося заохотити український бізнес», – сказав Гліб Пригунов.

Генеральний консул ФРН Вольфганг Мьоссінґер зауважив, що уряд Німеччини надає підтримку у запровадженні проектів енергоефективності в Україні в цілому та, зокрема, в Дніпропетровській області.

«Сьогоднішній форум направлений на те, щоб ознайомитися і вивчити ті проблеми, які виникають на шляху впровадження «зелених» технологій в Дніпропетровському регіоні. Дуже приємно, що керівництво обласної ради приймає активну участь у реалізації пілотних проектів «зеленої» економіки. Наша мета – підтримка України у всіх її починаннях у цей складний час. Ми сподіваємося, що Україна стане конкурентоспроможним партнером європейських країн та виграє від тих можливостей, які перед нею відкрилися», – зауважив консул.

Головним досягненням форуму є готовність влади та бізнесу тісно співпрацювати у виробленні управлінських рішень, які дозволять розв’язати нагальні екологічні проблеми області. Слід зазначити, що цього року Форум набув значної популярності. Захід відвідали понад 200 фахівців підприємств та організацій Дніпропетровщини.

Залишити відповідь