Гліб Пригунов: Х сесія обласної ради – конструктивно і продуктивно!

Відбулась десята сесія обласної ради 7-го скликання. Депутати ухвалили 36 рішень. Серед головних питань: зміни до Перспективного плану. Децентралізація впевнено втілюється на Дніпропетровщині. В жовтні відбудуться вибори в 19 нових громадах. Таким чином у Дніпропетровській області їх буде 53, а до кінця року, враховуючи вибори у грудні, 56 громад. Це один з найбільших показників в Україні.

IMG_5133

Важливим був блок екологічних питань. Обласна рада займає активну позицію щодо поліпшення екологічної ситуації в регіоні. Область має безпосередньо впливати на діяльність підприємств, що наносять шкоду екології регіону. Тому депутати одностайно ухвалили звернення до Прем’єр міністра України та Голови Верховної Ради України щодо вжиття невідкладних заходів для внесення змін до природоохоронного законодавства України та забезпечення дієвого контролю у сфері охорони довкілля.

Також депутати визнали 11 добровольців. Загалом на сьогодні вже визнано 125 чоловік. Добровольцям в Дніпропетровській області видадуть посвідчення нового зразка.

Навели лад депутати і у питаннях оренди власного майна, затвердивши нові правила оренди нерухомого майна обласної ради: це прозорі конкурси та оцінка відповідності, завдяки чому збільшують надходження до загального фонду обласного бюджету на 40%. Наприклад, за липень надходження склали 3,5 млн грн., у порівнянні з 2015 роком – ця сума складала 0,9 млн грн.

Завдяки змінам до програми «Збереження та розвитку об’єктів культурної та природної спадщини» розпочнеться більш активна участь громадськості у розвитку і популяризації нематеріальної культурної спадщини України – козацьких пісень Дніпропетровщини.

В рамках реформування системи освіти в Україні відбувається оптимізація закладів освіти. Тому депутати прийняли рішення про реформування Інституту підвищення кваліфікації. Відтепер у вчителів з’явиться можливість проходити підвищення кваліфікації за місцем проживання. Сам же інститут ні в якому разі не розформовується, а буде збережений в якості методичного центру.

В роботі сесії також взяв участь прокурор Дніпропетровської області Віктор Матвійчук, він прозвітував перед депутатами про роботу прокуратури. Громадські організації мали змогу висловитися з приводу екологічних питань, прав захисту дітей та інших. Голова Дніпропетровської обласної ради подякував всім депутатам за плідну і відповідальну роботу, зазначивши, що 10 сесія 7 скликання – пройшла конструктивно і продуктивно!