Гліб Пригунов: “Зелена економіка – це реальні дії, а не пусті висловлювання!”.

Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов взяв участь у форумі „Зелені рішення” бізнесу – єднання для сталого розвитку”. Захід проводиться в області не вперше та є втіленням регіональної платформи щодо сприяння поширення „зелених рішень” серед підприємців, бізнесменів, фермерів, учнівської молоді та загалом населення Дніпропетровської області. Всі учасники форуму є так званими “амбасадорами”, тобто підприємцями, які запроваджують в області новітні та екологічні технології виробництва. Серед них були такі відомі бізнесмени області, як

ФЕЛЬДМАН Олександр Ісаакович, генеральний директор, ТОВ ″НВО ″Трубосталь″;

ШМАТКОВ Григорій Григорович, завідувач кафедрою, ″Придніпровська державна академія будівництва та архітектури″;

МАКСИМЕНКО Ліана Григорівна, директор, Департамент з охорони навколишнього середовища ПАТ «АрселорМiттал Кривий Рiг»;

УТЕШЕВ Олексій Валерійович, генеральний директор, ПрАТ ″Оріль-Лідер та інші.

Проект став можливий завдяки участі 4 сторін: обласної ради, організації роботодавців, Дніпропетровського інвестиційного агентства та німецької організації GIZ.

Головними темами, які обговорювали на форумі були:

• популяризація ідей сталого розвитку на засадах „зеленої” економіки серед підприємств Дніпропетровщини;

• висвітлення кращих „зелених” практик підприємств області;

• поліпшення умов для реалізації „зелених” стартапів;

• сприяння адаптації ділових кіл до змін законодавства України в рамках імплементації угоди з ЄС;

• дослідження перспектив розбудови „зеленої” економіки з ефективними ресурсами на Дніпропетровщині;

• підвищення обізнаності та посилення ролі бізнесу, громад у забезпеченні сталого розвитку області.

В межах проекту інвестиційним агентством обласної ради було створено базу даних „зелених” рішень про підприємства Дніпропетровської області, які у своїй діяльності використовують „зелені” технології. До цієї бази даних входить 400 підприємств.

“Я впевнений, що „зелена економіка” – це наше майбутнє. Хоча б тому, що модернізація підприємств та виробничих технологій є обов’язковою умовою Євросоюзу, до партнерства з яким ми наближаємось “семимильними кроками”. Саме тому, я дуже радий, що сьогодні “зелені рішення” запроваджуються в області і в країні все частіше. Впевнений, що тенденція зберігатиметься і надалі, адже використання нових та альтернативних технологій вигідне не лише з огляду на екологію, але й самим підприємцям. Вітряки, сонячні батареї, пелети та біогаз – все це дозволяє зекономити неймовірну кількість ресурсів!” – зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов.