Головний фінансовий документ Дніпра ухвалено

1 грудня, в ході 16-ї чергової сесії міськради, депутати ухвалили головний фінансовий документ міста – бюджет на 2017 рік. Новий кошторис збалансований і має соціальну спрямованість. Найбільші видатки наступного року передбачені на розвиток освіти та медицини. За бюджет проголосували 36 депутатів міської ради.

«Бюджет ухвалений. Він збалансований і цілком нормальний. У ньому враховані всі пропозиції депутатів, фракцій і груп, які хотіли брати участь у бюджетному процесі. Тому я всіх вітаю», – сказав мер Дніпра Борис Філатов.

За словами заступника міського голови Володимира Міллера, бюджет становитиме 10,5 млрд грн з урахуванням трансфертів із державного та обласного бюджетів.

«Без урахування трансфертів бюджет становить 6,3 млрд грн. Традиційно основним джерелом доходів є податок з доходів фізичних осіб – близько 52% від загального валу доходів. При плануванні джерел ми врахували, що мінімальна зарплатня буде встановлена на рівні 3,2 тис. грн, а ставка працівника першого тарифного розряду – 1,6 тис. грн. Середня зарплатня в місті становитиме 5,685 тис. грн, тоді як цього року – 4,8 тис.» – пояснив Володимир Міллер.

Два інших важливих джерела доходів міського бюджету – земельні податки та збори (1,7 млрд грн) та єдиний податок (820 млн грн).

Згідно з новим фінансовим документом, галузь освіти має отримати майже 2,8 млрд грн, сфера медицини – майже 1,2 млрд грн, галузь житлово-комунального господарства – 1,7 млрд грн, а сфера соцзахисту населення Дніпра – 1,7 млрд грн, з яких 1,5 млрд грн – цільові субвенції з центрального бюджету. На розвиток транспортної галузі хочуть витратити рекордні 630 млн грн. Разом з тим, бюджет розвитку становить 2,5 млрд грн.

Залишити відповідь