Google придбав стартап для створення нового стандарту SMS

Google придбала стартап Jibe Mobile, який розробляє новий стандарт SMS, повідомляється в офіційному блозі компанії. Сума угоди не розголошується. Сообщает Корреспондент.

Даний крок є частиною стратегії Google з популяризації Rich Communications Services (RCS) – технології, розробкою якої займається Jibe Mobile. RCS – новий стандарт обміну короткими повідомленнями, здійснюваний усередині мереж оператора. Його особливість полягає в тому, що він має властивості звичайного месенджера: групові чати, відправка фотографій високого дозволу, відеочати. У цій галузі Google також співпрацює з мобільними операторами, виробниками мобільних пристроїв та розробниками Android.

Заснована в 2006 році, Jibe Mobile називає себе комунікаційною компанією, що працює з хмарними технологіями. Вона співпрацює з операторами, виробниками телефонів та іншими компаніями в галузі телекому.

У січні The Information з посиланням на власні джерела повідомило, що Google планує стати віртуальним оператором стільникового зв’язку. Пізніше цю інформацію підтвердив сам гендиректор компанії Сундар Пічаї. Очікується, що надання Google послуг передачі голосу і мобільних даних буде здійснено за рахунок співпраці зі стільниковими операторами Sprint і T-Mobile, а мережа буде працювати як за допомогою звичайних частот, так і через Wi-Fi.

Фото: Frank May / picture alliance / Global Look

Залишити відповідь