Google присвятив унікальний дудл відомому ілюзіоністу

Жоржу Мельєсу – видатному ілюзіоністу та режисеру – та його фільму “Завоювання полюса” Google присвятив свій новий VR-дудл. Пише 24 Канал.

Фокусник Жорж Мельєс став одним з основоположників світового кінематографу. Він знайшов спосіб створення кінотрюків і спецефектів і зняв перший в історії науково-фантастичний фільм.

Для того, щоб дивитися дудли Google в режимі віртуальної реальності на мобільних пристроях потрібно скачати додаток Google Spotlight Stories. Також VR-дудл можна дивитися за допомогою шолома Cardboard або платформи віртуальної реальності Daydream.

Цікаві факти про ілюзіоніста Жоржа Мельєса

Мельєс народився 8 грудня 1861 року в Парижі. Перш ніж стати одним із найважливіших режисерів раннього кінематографа, Жорж Мельєс був обдарованим ілюзіоністом.

У липні 1888 року, скориставшись сімейним статком по лінії батька, Мельєс придбав невеликий театр ілюзії, який належав його наставнику Жану-Ежену Робер-Уден

Наприкінці 1895 року Мельєс став свідком одного з перших публічних показів кінематографа братів Люм’єр.

Брати Люм’єр відмовилися продати копію свого пристрою, вважаючи, що “цей винахід не має майбутнього”. Втім Мельєс знайшов у Лондоні схожу версію, яку винайшов механік Роберт Вільям Поль.

Його першим самостійним фільмом-ілюєзією стала робота “Зникнення дами в театрі Робер Уден”.