Google пропонує віртуальне відвідування театрів та концертів

Віртуальна реальність дісталася до онлайнового сервісу Google Cultural Institute. У рамках сайту є розділ з назвою Performing Arts. Нещодавно він поповнився записами з функцією 360-градусного огляду, зробленими на кращих світових сценах. Глядач має можливість побувати на виступах і репетиціях знаменитих оркестрів, театральних колективів, танцювальних груп тощо. Нова технологія запису забезпечує ефект присутності, особливо у повноекранному режимі, повідомляє «Укрінформ».

За  допомогою свого додатка Google Street View з тисячами фотографій і відео, пошуковик пропонує користувачам не тільки прогулятися куточками легендарних будівель, але і розповість про їх велике минуле і пов’язаними з ними подіями сьогодення.

Сервіс Google Cultural Institute був запущений компанією Google в 2011 році з метою надання доступу до світових культурних цінностей. На сайті цього проекту можна «відвідати» найзнаменитіші музеї і художні галереї, а тепер і бути віртуально присутнім у концертних і театральних залах. На сьогодні у складі культурного путівника є понад 60 пам’яток по всьому світу, до числа яких увійшли 360-градусних панорами Королівського театру, Паризької національної опери, Нью-йоркського концертного залу, Карнегі-холу і Берлінської філармонії.

Залишити відповідь