Google створив 3D-тури музеями України

Компанія Google разом з Мінкультом створили віртуальний тур семи музеями України просто неба в різних областях. 3D-екскурсію можна почати на сайті проекту. Пише «Українська правда. Життя».

Крім віртуальної подорожі, на сайті можна дізнатися про історію життя в різних регіонах, а також ознайомитися з народною архітектурою та побутом. 3D-тури по музеях також доступні в режимі Street View на Картах Google.

За інформацією BBC Україна, проект є частиною кампанії “Автентична Україна”, яка складається з музеїв народної архітектури та побуту в Києві (Пирогово), Львові (“Шевченківський гай”), Переяславі-Хмельницькому та Ужгороді, а також з Центру народознавства “Мамаєва Слобода” (Київ), Запорізької Січі – заповідника “Хортиця” (Запоріжжя) і резиденції Богдана Хмельницького в Чигирині.

Віртуальна екскурсія доступна трьома мовами – українською, російською та англійською. 360-градусні панорами дозволяють погуляти музеями та заглянути всередину будинків.

В рамках кампанії уже є віртуальні тури дерев’яними церквами карпатського регіону, яких вважають світовою спадщиною ЮНЕСКО.

А також 3D-тур Київським національним академічним театром оперети.