Господарям Дніпропетровщини допоможуть створити власну молочну ферму

Мешкаєте у Васильківському, Апостолівському чи Покровському районі? Маєте корів, землю, велике бажання працювати та розвивати власний бізнес? Тоді проект зі створення сімейних молочних ферм, який канадським коштом реалізується на Дніпропетровщині, саме для вас. Охочим трансформувати своє господарство в сучасну ферму нададуть обладнання та навчать ним користуватися. В результаті – підвищиться якість молока та врешті – його ціна. Про це повідомили в управлінні агропромислового розвитку ОДА.

Претендентів на створення сімейної молочної ферми обиратимуть на умовах конкурсу. Оцінюватимуть відповідність кандидатів декільком основним критеріям. У господарстві має бути мінімум 7 корів. Важливий потенціал і бажання хазяїна збільшити кількість рогатої худоби до 10 голів. У господаря повинне бути право власності на земельну ділянку, де знаходиться приміщення для худоби. Потрібно і достатньо місця для заготівлі кормів. А у майбутньому – за допомогою нового обладнання здатність забезпечити прийом молока як мінімум від 10 господарств. До участі у проекті залучатимуть членів сільськогосподарських кооперативів або господарів, які готові до них долучитися.

Учасникам проекту обіцяють надати нове обладнання – все, щоб корівкам було комфортно.  Заплановано і встановлення міні-танкерів охолодження молока на більшості новостворених ферм.

Така модернізація дозволить господарям збільшити об’єми та отримати більш якісне молоко, при цьому – здешевити виробництво. Роботі в нових умовах селян навчатимуть.

По всій Україні планується створити 170 ферм. Докладніше про те, як стати учасником проекту, можна дізнатися за телефоном 097-56-182-08 або 097-226-46-59.

Довідка.
Проект  «Розвиток молочного бізнесу в Україні» впроваджує канадська неурядова організація «СОКОДЕВІ». Він покликаний підвищити рентабельність малих і середніх молочних виробництв. Для цього фінансують створення молочних ферм, навчають господарів, як ними управляти, забезпечують доступ до ресурсів на більш вигідних умовах  (гуртові закупівлі) тощо.

  За період з 2014 по 2021 роки допомогу отримають 5 тис. фермерів в Дніпропетровській, Херсонській, Львівській, Івано-Франківській області. Загальний бюджет – 22,7 млн. дол. США.  Основний донор – уряд Канади.

Залишити відповідь