Грип та застуда на Дніпропетровщині: коли чекати на спалах хвороби?

За останній тиждень до лікарів звернулися більше 12 тисяч мешканців Дніпропетровщини – зі скаргами на температуру, нежить та головний біль. Проте епідпоріг по області не перевищено. Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА.

«На Дніпропетровщині епідемії грипу та ГРВІ немає. За тиждень до лікарень із температурою та іншими ознаками застуди звернулися більше 12 тисяч мешканців області. Цей показник – на 21% менший за аналогічний період минулого року», – зазначили в департаменті.

Найвищі показники захворюваності – у Новомосковському, Криничанському, Верхньодніпровському районах та містах – Вільногірську, Кам’янському, Марганці, Павлограді.

Більше 60% захворілих – діти до 17 років. «Очікуємо на спалах захворюваності після шкільних канікул, – додали у департаменті. – Нині у регіоні циркулює грип типу «В». Найкращий спосіб захистити себе від недугу – вакцинуватися. Краще це зробити в осінній період, та враховуючи відсутність епідемії, зробити щеплення можна й зараз. Для цього радимо звернутися до сімейного лікаря».

З жовтня 2017-го до сьогодні від грипу вакцинувалися більше 25 тисяч мешканців області.