Громади Дніпропетровської області візьмуть участь у конкурсі від програми «U-LEAD разом з Європою»

Об’єднанням-переможцям допоможуть відкрити Центри надання адмінпослуг. Про це стало відомо під час презентації конкурсу у Центрі розвитку місцевого самоврядування у Дніпрі.

 «Дніпропетровщина наразі має найбільшу в Україні кількість ЦНАПів – 56. З них в громадах – 9. Прагнемо, аби такі зручні Центри були у кожному об’єднанні. Збільшити кількість ЦНАПів допоможе конкурс від U-LEAD», – наголосила начальник управління з питань розвитку адмінпослуг ДніпроОДА Олена Лічманенко.

27.02_Ulead

Участь у конкурсі можуть брати громади, в яких ще немає центру надання адмінпослуг. Приєднатися запрошують діючі громади й ті, які перебувають у процесі об’єднання. Кількість населення в них має бути не менше за 5 тисяч людей.

 «Долучитися до програми можуть близько 600 громад з усієї України. На створенні ОТГ не закінчується процес реформування місцевого самоврядування, а завдання об’єднаних територіальних громад надавати кращі послуги, ніж були раніше», –  зазначив представник програми «U-LEAD разом з Європою»  Олександр Мазуркін.

Громади мають подати лист-клопотання про участь, заявку, поверховий план приміщення для ЦНАПу, гарантійний лист щодо співфінансування за рахунок коштів місцевого бюджету.

«В нашій громаді 13 тисяч населення. Ми хочемо надавати людям повний комплекс послуг. ЦНАП – це той інструмент, який дасть можливість покращити життя мешканців. Тож обов’язково візьмемо участь у конкурсі», – розповів заступник Червоногригорівського селищного голови Сергій Лалов.

Заявки разом з додатками заповнюються онлайн. Вони приймаються до 31 березня.

 «U-LEAD разом з Європою» – одна з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації. Програма фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією.