Громадські організації області закликають поборотися зі стихійною торгівлею

Створення робочої групи, яка боротиметься з незаконною торгівлею, ініціює Дніпропетровська облдержадміністрація. Повоювати із засиллям кіосків та торгівлею «з рук» запрошують і громадські організації. Про це повідомив перший заступник голови ОДА Олег Кужман.
Незаконна торгівля «захлеснула» міста Дніпропетровщини. Лише в обласному центрі без дозвільних документів працює близько 200 кіосків. І з’являються нові. Громадський діяч Геннадій Соколов вже третій рік протистоїть цій проблемі.
«Правоохоронці влаштовують рейди до злісних порушників. Проте поки вони доїжджають до місця, де встановлено несанкціонований кіоск, виявляється, що там вже нікого немає. Точка закрита, працівники розбіглися», – наводить приклад чоловік. Та додає: побороти проблему важко, проте можливо.
Допомогти правоохоронцям та місцевій владі побороти стихійну торгівлю запрошують активну громадськість.
«Ми ініціюємо створення спеціальної робочої групи. ЇЇ очолить не чиновник, а керівник громадської організації. Також туди увійдуть представники міліції, санстанції, ветеринарної та фіскальної служб, товариства із захисту прав споживачів. Це буде «летучий загін», який оперативно виїжджатиме туди, де підприємці нахабно порушують закон», – зазначив Олег Кужман.
Громадським організаціям, які воліють долучитися до роботи, слід звертатися за телефоном 742-15-52. Заявки прийматимуть до 15 жовтня.
 ОДА закликала місцеві органи влади навести порядок з несанкціонованою торгівлею.

Залишити відповідь