Грошова реформа: на Дніпропетровщині працюють шахраї

Вчора зафіксовано черговий випадок шахрайства у Покрові Дніпропетровської області  Жертвою злочинців стала літня жінка. На вулиці до неї підійшли дві невідомі, які представилися співробітниками банку. Старенькій вони розповіли про начебто чергову “грошову реформу”, під час якої будуть міняти усі старі банкноти. Повідомляють у прес-службі Покровської міської ради.

Шахрайки залякали покровчанку, що вона може втратити усі свої гроші й запропонували якомога швидше зайти до неї в оселю, аби “переписати” купюри. Налякана жінка винесла свої заощадження, які псевдопрацівниці банку поклали в конверт, сказавши, через два дні прийти з ним до банку і “обміняти старі гроші на нові”. Після чого хутко зникли. Лише після цього старенька вирішила зателефонувати своїй онучці. Не важко здогадатися, що заощаджень бабусі у конверті не було (шахрайки встигли підмінити конверти).

Подібна злочинна “схема” не є новою. Та, на жаль, довірливі покровчани потрапляють на цей вид обману і залишаються без своїх грошей. В основному жертвами аферистів стають люди похилого віку, які звикли тримати заощадження вдома. Не виключено, що шахрайки знову спробують скоїти подібний злочин на території Покрова. Працюють вони парою, одна є білявкою, у другої темне волосся.

Тож закликаємо городян бути обережними, попередити своїх батьків, знайомих та близьких. У випадку, якщо комусь почнуть на вулиці розповідати казки про “обмін грошей”, необхідно негайно телефонувати родичам і викликати поліцію.

Будьте пильні та обережні, аби не стати жертвою шахраїв!