Група ризику: мешканці Дніпропетровщини вакцинуються від грипу

На Дніпропетровщині вже вакцинували від грипу понад 6 тис людей із груп ризику. Це третина від загальної кількості мешканців області, яким рекомендовано зробити щеплення. Серед них – хворі на хронічні недуги, вагітні, працівники навчальних закладів та сфери обслуговування, медики. Загалом таких людей у регіоні більш ніж 18 тис. Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

Тільки за останній тиждень до лікарів області з симптомами на ГРВІ звернулося 12,7 тис людей. Найкращий спосіб захиститися від ускладнень грипу – зробити щеплення. Фахівці радять для профілактики вакцинуватися всім мешканцям. У першу чергу – тим, хто належить до груп ризику.

У групі медичного ризику – ті, хто страждає на серцево-судинні та легеневі захворювання, діабет, ожиріння, а також вагітні. Саме у них найімовірніші ускладнення від грипу, наголошують лікарі.

До групи епідемічного ризику належать ті, хто контактує з великою кількістю людей. Медики, викладачі, вихователі дитсадків, працівники сфери обслуговування, водії громадського транспорту.

Вакцинуватися від грипу можуть усі бажаючі. Як правильно провести щеплення, підкаже сімейний лікар. Зробити це можна у будь-якому віці, починаючи з 6 місяців.

 

Фото: з відкритих джерел