Груші допоможуть схуднути влітку

Груші допомагають швидко насититися, їхнє вживання ефективне для скидання зайвої ваги. Крім ефекту схуднення звичка їсти груші дає захист від розвитку цілого ряду недуг, включаючи гіпертонію. Пише zdorovia.com.ua.

Ці літні фрукти низькокалорійні і до того ж дуже багаті клітковиною, що робить їх одними з кращих для скидання ваги. Дослідження, що проводилося в США вченими з Університету Луїзіани, показало: люди, які періодично їли груші, на 35% рідше стикалися з безконтрольним набором кілограмів.

Дуже корисним виявилося вживання груш в плані схуднення для жінок. За даними американських дослідників, жінки, які вживали по дві груші на день, позбулися 2,5-3,5 см в талії протягом двох місяців.

Груші містять такі мікроелементи, як клітковина (одна середня груша забезпечує 24% добової потреби в харчових волокнах), калій, пектини різної типології – дані речовини сприяють активації метаболічних процесів і спалюванню калорій. Даний фрукт допомагає людині протягом довгого часу зберігати відчуття насичення. Дієтологи вважають, що вживання груш нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, а також печінки і нирок. Любителі груш в цілому схильні до здорового харчування, вони вживають менше продуктів, насичених цукром і жирами.