Хлопець, арештований за саморобний годинник, хоче відсудити мільйони

Американський хлопчик, якого арештували за саморобний годинник у школі, хоче отримати від навчального закладу і міста компенсацію у 15 мільйонів доларів. 14-річного Ахмеда Мохамеда доправили в поліційний відділок після того, як учитель помилково сприйняв механізм за бомбу. Про це повідомляє “Кореспондент”.

Адвокат підлітка заявив, що цей інцидент, про який написали ЗМІ всього світу, глибоко травмував його клієнта. Крім того, хлопець почав отримувати погрози, твердять юристи. Ахмед і його родина після цього випадку переїхали до Катару, де Ахмед отримав грант на навчання.

Захист просить стягнути 10 млн дол. із міста Ірвінг та 5 млн дол. зі шкільного округу Ірвінга. На додачу до цього вони також вимагають вибачень.

Юристи кажуть, що подадуть цивільний позов, якщо школа не відреагує протягом 60 днів.

“Поліція Ірвінга негайно визначила, що годинник був цілком безпечний. Єдина причина надмірної реакції – це те, що причетні дорослі ірраціонально припустили, що Ахмед становить небезпеку через свою разу, походження та релігію”, – сказано у листі юристів.

Свого часу Ахмед сказав журналістам, що реакція вчителя його дуже засмутила. Після інциденту він сказав батькові, що не хоче повертатися до цієї школи.

Арешт підлітка розкритикували у пресі і соцмережах. Після цього хлопець зустрічався з президентом Обамою, засновником Google Сергієм Бріном та посадовцями Туреччину, Судану та Йорданії.

Батько Ахмеда свого часу емігрував до США із Судану.

Залишити відповідь