Хто у Дніпрі має право на безкоштовне оздоровлення

У Дніпрі діє механізм часткової виплати вартості путівки на оздоровлення батькам або людям, які їх замінюють, за самостійне оздоровлення дітей пільгових категорій (сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, талановиті та обдаровані діти; діти пільгових категорій, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки; діти, які перебувають на диспансерному обліку; діти, батьки яких брали безпосередню участь в АТО/ООС).

На надання часткової грошової компенсації оплати вартості путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, у міському бюджеті на поточний рік передбачено 11,8 млн грн для оздоровлення. Для дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю з дитинства із супровідниками вартість путівки відшкодовується закладу відпочинку через укладання тристороннього договору.

Окрім того, безкоштовний відпочинок дітей організовано у пришкільних таборах та муніципальному таборі «Діти Дніпра».

Цього літа працюватимуть 128 пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням з тривалістю зміни 15 днів. На це у міському бюджеті заплановано 3,9 млн грн. А на відпочинок маленьких дніпрян у таборі «Діти Дніпра» – 2,4 млн грн.

Також цього року вихованці комунальних закладів соціального захисту будуть оздоровлені на морському узбережжі України.

Місто забезпечує організацію санаторно-курортного лікування громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, категорій 1 та 2, осіб з інвалідністю внаслідок війни та учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав, осіб з інвалідністю. Оздоровлення проходить через укладання тристоронніх договорів між департаментом соціальної політики, особами пільгових категорій та санаторно-курортним закладом. Після проходження санаторно-курортного лікування заклад надає департаменту документи для відшкодування вартості путівок і далі проводиться оплата за фактично надані послуги. Загалом на згадане оздоровлення у бюджеті передбачено понад 6 млн грн.

фото з відкритих джерел