Художниця з Кривого Рогу отримала президентську стипендію (фото, віідео)

Художниця з Кривого Рогу Юлія Іванова отримала президентську стипендію та увійшла в ТОП-25 стипендіатів у сфері образотворчого мистецтва. Цьогоріч нею відзначили понад дві сотні учнів – молодих письменників і митців. Про це повідомляє «Суспільне Дніпро».

Дівчина навчається у 11-му класі художнього профілю Криворізького обласного ліцею-інтернату для сільської молоді. Мріє пов’язати все своє життя з мистецтвом.

Юлія Іванова_Кривий Ріг

Про те, що отримала президентську стипендію, Юлія дізналася електронною поштою. На сайті президента у переліку стипендіатів знайшла своє ім’я та прізвище. Говорить, як творча людина намагається не пропускати мистецькі конкурси різного рівня.

У ліцеї, на профільному художньо-економічному факультеті, Юлія вивчає художнє мистецтво професійно. У цьому їй також допомагає художниця, викладачка, галеристка та подруга Дарія Маслюкова.

«Минулий рік був плідний, вона отримала стільки нагород, грамот, брала участь у конкурсах, виставках. Зібрала букет своїх нагород, зробила портфоліо і відіслала на оцінку до міністерства. Звісно, вона гідна цього», – каже викладачка.

Юлія Іванова_Кривий Ріг

Юлія почала малювати у вісім років. Зараз їй 16, на рахунку – десятки картин, участь у мистецьких заходах у рідному місті, в обласних, всеукраїнських та міжнародних виставках і конкурсах. До портфоліо увійшли 20 робіт художниці. Говорить, відбирала роботи, виконані у різних техніках та жанрах.

Юна художниця ще не отримала банківську картку, на яку їй нараховуватимуть стипендію. Це 2600 гривень на місяць. Говорить, що це гарна мотивація працювати більше і краще.