Інфаркти, ДТП і коронавірус: жителі Дніпропетровщини викликали швидкі тисячі разів

Протягом 2020-го бригади «швидких» Дніпропетровщини зробили 692 тис виїздів. Вирушали і до людей із підозрами на коронавірус, і до пацієнтів з інфарктами та інсультами. «Екстренку» викликали також на пожежі та місця скоєння ДТП. Про це повідомив директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги Радій Шевченко.

«Служба «103» працює у режимі 24/7. Виклики від операторів з різних куточків області надходять до єдиної оперативної диспетчерської, яка координує виїзди «швидких». Наші бригади працюють злагоджено, оперативно, професійно. Адже від вчасної та компетентної допомоги інколи залежить людське життя. А в епідемію робота медиків екстреної допомоги стала ще напруженішою, – зазначив Радій Шевченко. – За 2020-й бригади «швидких» області зробили 692 047 виїздів за викликами».
Майже 8 тис разів «швидкі» області виїжджали до людей із ознаками коронавірусу, ­­­більш ніж 2,4 тис – до пацієнтів з інфарктами, 12,6 тис – інсультами. Вирушали 57,4 тис разів на випадки травмування і отруєння, понад 1,3 тис – на пожежі, 3,4 тис – ДТП.

«Швидкі» доставляли до лікарень і поранених бійців – з аеропорту та залізничного вокзалу в Дніпрі, прикордонних із Донеччиною сіл. У 2020-му транспортували 190 військових.

Загалом медики «екстренки» надали допомогу майже 654 тис хворим, доставили до лікарень понад 216 тис пацієнтів.
Нині на Дніпропетровщині працюють 230 бригад екстреної медичної допомоги.