Іспанка у новорічному пирозі знайшла 9 тисяч євро

Мешканка іспанського муніципалітету Роперуелос-дель-Парамо Роса Марія де катно Фернандес знайшла в купленому на Новий рік “пирозі волхвів” чек на 9 тисяч євро. Повідомляють Надзвичайні новини.

Зазначається, кондитерська фабрика Conrado з іспанського населеного пункту Ла-Баньєса напередодні свят сховала такий незвичайний подарунок в одному зі сотень десертів, які надійшли у продаж 2 січня. Удача усміхнулася підданій королівства з Роперуелос-дель-Парамо, де проживають менше тисячі осіб.

Де катно Фернандес придбала три “пироги волхвів”, які іспанці традиційно їдять 6 січня у день Богоявлення. Два десерти жінка подарувала, а собі залишила лише один – середнього розміру зі збитими вершками. Саме в ньому вона виявила заповітні 9 тисячі євро.

Вперше ідея ховати у пирогах грошові винагороди прийшла у голову власникам Conrado у 2009 році, коли кондитери вирішили здивувати покупців сюрпризом в 500 євро. З кожним роком сума ставала все більшою.

Традицію готувати на Богоявлення “пиріг волхвів” започаткували у XIII-XIV століттях. У цей день католики згадують одну з ключових подій в історії Нового Завіту – поклоніння волхвів немовляті Ісусу. У Піренейському королівстві на Богоявлення прийнято дарувати подарунки, таким чином відтворюючи сцену принесення волхвами-магами своїх дарів.

В Іспанії цей десерт має форму корони, прикрашеної “дорогоцінними каменями” з яскравих фруктів. Залежно від смакових уподобань пиріг може бути приготований як з кремом, так і без всякої начинки. Але головною “родзинкою” десерту є сюрприз, захований всередині. Традиційно це був боб, який символізував достаток. У наш час найчастіше кондитери кладуть у десерт маленькі фігурки волхвів, Ісуса або монетки.

У день Богоявлення іспанці ділять пиріг на частини у залежності від кількості присутніх за столом. Вважається, що людину, якій дістався шматок, де захований сюрприз, чекає вдалий рік.