Кабмін дав суддям право на службове житло

Уряд включив суддів Конституційного суду, ВСУ, Вищого спеціалізованого, а також апеляційного та місцевого судів в перелік категорій працівників, яким може бути надано службові житлові приміщення. Про це повідомляє «Українська правда».

Відповідні зміни до постанови Кабміну від 4 лютого 1988 уряд вніс постановою №767 від 2 вересня, яку оприлюднено у понеділок на офіційному сайті. Раніше службове житло надавалося лише співробітникам, керівникам, заступникам структурних підрозділів, головним спеціалістам секретаріату та раднику глави КСУ.

Згідно з розпорядженням, службове житло у разі необхідності може надаватися: суддям КСУ, Верховного Суду, вищого спеціалізованого суду, апеляційного, місцевого суду, які потребують поліпшення житлових умов; членам Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів; працівникам КСУ — керівникам структурних підрозділів, їх заступникам, головним консультантам, головним спеціалістам секретаріату, раднику голови, науковим консультантам та помічникам суддів.

Також на це мають право працівники апарату судів загальної юрисдикції, секретаріату Вищої ради юстиції, секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Державної судової адміністрації та її територіальних управлінь, Національної школи суддів на час виконання ними службових обов’язків.

Залишити відповідь