Кабмін готує рішення для встановлення балансу на енергетичному ринку

Кабінет Міністрів України готує системні рішення щодо встановлення балансу на енергетичному ринку. Це попередній план, який дозволить знизити тарифи на газ. Ситуацію прокоментував начальник управління паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації Едуард Кирпичов.

«В Україні – майже півсотні постачальників газу, які працюють з побутовими споживачами. Проте не всі встановлюють мінімальні тарифи, користуючись незнанням людей щодо ситуації на ринку. Найнижчі ціни має державна постачальна компанія Нафтогаз, – пояснив Едуард Кирпичов. – Президент України Володимир Зеленський поставив завдання  стабілізувати ситуацію з  тарифами для населення. Аби вони були справедливими, обґрунтованими та не ставали тягарем для українців».

Міненерго та Нафтогаз вже запропонували декілька шляхів, які дозволять змінити ситуацію. Серед них – обмежити націнку постачальників на транспортування. Ще один суттєвий крок – змусити компанії публікувати річний тариф на газ. Це вбереже від значних щомісячних коливань вартості та стимулює конкуренцію між постачальниками.

Водночас держава підтримує найбільш незахищені верстви населення. За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, нині на Дніпропетровщині субсидію отримують майже 230 тис людей.

фото: з відкритих джерел