Кабмін наклав мораторій на виплату 3,5 млрд доларів боргу Росії

Кабінет міністрів у п’ятницю наклав мораторій на виплату боргів перед Росією на загальну суму 3 млрд 582 млн доларів. Про це на засіданні Кабміну заявив прем’єр Арсеній Яценюк, пише “Українська правда”.

“У зв’язку з тим, що Російська Федерація відмовилася, не дивлячись на непоодинокі наші спроби щодо підписання угоди про реструктуризацію у тому числі і з ними, прийняти наші пропозиції, Кабінет міністрів України запроваджує мораторій на виплату так званого російського боргу”, – сказав він.

Яценюк уточнив, що мова йде про три боргові зобов’язання – бонди на суму 3 млрд 75 млн доларів, а також борги двох компаній перед російськими банками – КБ “Південне” та “Укравтодор” на загальну суму 507 млн доларів.

“З сьогоднішнього дня виплати за цими боргами на загальну суму 3 млрд 582 млн доларів на користь російської сторони зупиняються. До моменту або прийняття наших пропозицій по реструктуризації або відповідного судового рішення”, – сказав він.

Яценюк додав, що Україна готова судитися з Росією.

Як відомо, раніше Путін заявляв про згоду Росії реструктурувати борг України, однак в результаті сторони так і не домовилися.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду в ніч на четвер визнала борг України на 3 млрд доларів перед РФ суверенним, а не комерційним.

Залишити відповідь